fotoreportage

Blikvanger op het horecaterras: de tunnelvorminge Tubbo

Horeca 1381

Blikvanger op het horecaterras: de tunnelvorminge Tubbo

Stel je voor. Een ware blikvanger op je terras, rooftopbar of hoteltuin,van een transparante, sfeervol ingerichte en verplaatsbare, tunnelvormige diner- en borrelruimte. Het bestaat: de Tubbo waarin je een jaarrond kunt ‘buiten’ loungen. Speciaal ontworpen om een visionaire buiten­beleving te creëren. Gasten hebben hierin 360 graden uitzicht. ‘Een nieuwe indoor-outdoor ervaring. Gasten blijven makkelijker trouw aan ervaringen dan via goed eten en drinken.’

De multifunctionele Tubbo Lounge is het hele jaar door inzetbaar. Veel horecazaken in Europa hebben de Tubbo al ontdekt en ingezet op het (rooftop-)terras, als pop-uphotel, restaurant, DJ-set, locatie voor feesten en partijen en rookruimtes. ‘Je redt het in deze tijd niet alleen meer met topproducten, het draait om emotionele ervaringen’, aldus Rafael Kamyar van Tubbo.

16 meter lange Tubbo-behuizing

Het luxe Beau-Rivage Palace Hotel in Lausanne, Zwitserland, plaatste een meer dan 16 meter lange Tubbo-behuizing in de tuin met als doel de gasten in de winter verschillende ervaringen te bieden. Overdag kunnen ze genieten van het uitzicht op het meer en de bergen en ’s nachts kijken ze naar de sterren.
Deze transparante, tunnelvormige behuizing strekt zich uit over een oppervlakte van bijna 50 vierkante meter. Kamyar: ‘Het oppervlak wordt gekenmerkt door zijn elegante, zeer resistente ontwerp, waardoor gasten ‘buiten’ kunnen genieten van eten en drinken, en zelfs bij extreem winterweer qua comfort geen concessies hoeven te doen.’ De Tubbo is ook inzetbaar als een feest- en evenementenlocatie. Zo serveerde het champagnehuis Ruinart in de decembermaand in deze Tubbo zijn producten, aperitieven, lunches en diners.

Tubbo

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Tubbo als pop-uphotel

In de lente en zomer zette het Zwitsers hotel een deel van de Tubbo in voor een pop-up-hotel. ‘Een bed genesteld in de tuin, met eigen terras en een panoramisch uitzicht op het meer van Genève tot aan de Alpen. Gasten krijgen het gevoel dat de tijd stilstaat. In het ‘glazen paviljoen’, in het midden van het 10 hectare grote park, worden verleden en toekomst, traditie en moderniteit één. En natuurlijk zonder tv, wifi of andere afleiding’, zegt Kamyar.

Trendy en verplaatsbaar

Tubbo Lounge is een vrijstaande en verplaatsbare structuur met bijhorende vloer. Het designvolle, trendy en verfijnde ontwerp is opgebouwd uit transparante
modulaire componenten. Het concept is aanpasbaar en net zo lang te maken als je wenst. De modules, gemaakt van kwalitatief en gecertificeerde materialen, zijn bestendig tegen alle weertypen. Ze zijn eenvoudig te installeren en kunnen aangepast worden aan specifieke wensen. Denk hierbij aan airconditioning, verwarming, verlichting, speciale Advanced FX Lighting, audio, deuren, nooduitgangen en luifels. Ook geïntegreerde zitbanken behoren tot de mogelijkheden.

Tubbo

Leverbaar in Nederland

Tubbo is een merk van Capotex Group, een internationaal bedrijf dat zich sinds 1996 heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van galerijsystemen wereldwijd. Ze leveren ook in Nederland.

Iglo's op het terras

Iglo's op het terras

Cijfers Tubbo

3,6 diameter
Grootte: een Tubbo is een reeks cilindrische modules met een diameter van 3,6 m (breedte) en een lengte van 2,06 m. Het modulaire systeem biedt een reeks lengten van 2 m tot oneindig. De hoogte is 2,82 meter en de doorgangsbreedte is 2,8 m.

120 km per uur
Veiligheid is gegarandeerd bij de Tubbo’s. Ze zijn bestand tegen sneeuw, wind en vuur. Sneeuw: sneeuwophopingen tot 0,5 m. Op te waarderen tot 1 m bij extreme klimaten. Wind: bestendig tot 120 km per uur. Op te waarderen tot 200 km per uur. Vuur: brandwerende materialen beschikbaar voor specifieke toepassingen en voorschriften.

365 dagen is de  Tubbo inzetbaar voor diverse doeleinden.

Foto's