video

Venkelchips

Horeca

Satelliet Meubelen organiseert een nieuwe, opvallende wedstrijd in Nederland: de Design Challenge. Het bedrijf in horeca- en projectinrichting daagt jonge creatieve designers uit om een innovatief interieurconcept te ontwerpen voor een café, club, hotelbar of cocktailbar. Satelliet nam enkele jaren geleden in Engeland al hetzelfde initiatief, en dat levert aan gene zijde van de Noordzee veel inzendingen op.

‘We zoeken inspirerend talent dat met gekke, nieuwe, bijzondere, maar wel uitvoerbare ideeën komt. Je ziet dat design een steeds grotere rol speelt in de drankverstrekkende horeca. Ondernemers huren vaker een interieurontwerper in om hun droom vorm te geven. Met de Design Challenge spelen we op deze ontwikkeling in’, zegt commercieel directeur Eric Roest van Satelliet die tijdens het recente evenement bar:nl in Amsterdam de aftrap gaf voor de wedstrijd.‘Creativiteit, innovatie en haalbaarheid zijn de belangrijkste aspecten waarop een deskundige jury de inzendingen beoordeelt. We vragen de jonge ontwerpers om hun ideeën voor stijl, inrichting, materiaal, geluid, verlichting en routing te vertalen naar drie zogenoemde moodboards. Samen met een korte toelichting op papier moeten we zo een goed beeld van de plannen krijgen.’

Inzenden
De wedstrijd staat open voor studenten die op het punt staan hun opleiding af te ronden en voor net afgestudeerde ontwerpers. Inzenden is mogelijk tot 31 december. De jury, die momenteel wordt samengesteld, bepaalt begin januari 2005 wie de winnaar is. Zijn of haar ontwerp wordt tijdens de volgende editie van bar:nl (5 en 6 april 2005) nagebouwd, zodat de jonge designer zich aan het horecapubliek kan presenteren.
Meer informatie: www.satellietdesignchallenge.nl