artikel

Van der Valk gaat opnieuw bouwen in Amsterdam

Hotel 5602

Sinds de opening van het eerste Van der Valk-hotel in Voorschoten heeft het bijna 80 jaar geduurd voor de hotelgigant zich in Amsterdam waagde. In de zomer 2018 opent de eerste Amsterdamse vestiging van de Luiten-tak aan de Joan Muyskensweg nabij de Amstel de deuren. Daar blijft het niet bij. Pal naast de zendmast van KPN start binnenkort de bouw van een tweede hotel met 245 hotelkamers van de Voorschotense Van der Valk-tak in onze hoofdstad.

Van der Valk gaat opnieuw bouwen in Amsterdam

Exclusief en bereikbaar

Het nieuw te bouwen viersterren hotel wordt het 34e hotel van het Van der Valk Exclusief-label. Valk Exclusief staat voor allure waarbij beleving en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wiel Arets Architects ontwierp het markante driehoekige gebouw van zo’n 55 meter hoog. Door de inhammen ontstaan er op de vijfde, zesde en zevende verdieping ruime buitenplaatsen.

Het Van der Valk hotel komt net buiten de ring te liggen, nabij afslag Buitenveldert en naast station Amsterdam RAI. De gunstige locatie maakt het hotel makkelijk bereikbaar voor gasten.

Van alle gemakken voorzien

Naast de entree is er op de begane grond een bar en brasserie met een klein terras te vinden. Daar boven, op de eerste vier verdiepingen, komt een parkeergarage waar zo’n 150 auto’s kunnen parkeren. Op de vijfde verdieping komt een restaurant.

Zoals voor Van der Valk gebruikelijk is ook dit hotel voorzien van vergader- en congresruimten. Deze zullen te vinden zijn op de zesde verdieping van het hotel. Naast één grote congreszaal met 260 stoelen zullen er verschillende vergaderzalen zijn. Interessant hieraan is dat het concern zich niet alleen richt op zakenlui, maar ook omwonenden en lokale bedrijven stimuleert bijeen te komen om hier te eten, feesten, en vergaderen. Op de bovenste zeven verdiepingen komen 245 luxe kamers. Verder is er op de bovenste verdieping een fitnessruimte met wellness en spa.

Initiatiefnemer

De initiatiefnemer van de tweede Amsterdamse vestiging is Freek van der Valk van de ‘Voorschotense’ tak van de familie. Hij is de oudste zoon van Arie van der Valk en is eigenaar van het Van der Valk-hotel te Heerlen.

Start bouw

Aannemer Pleijsier uit Nijkerk start begin november 2017 met de grondwerkzaamheden. Wanneer de eerste gasten verwelkomd zullen worden is nog niet bekend.

Klik hier als u meer wilt weten over dit project in Cobouw Bouwberichten

Cobouw

Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisistiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Activeer uw gratis proefperiode op bouwberichten.nl

Foto's

Reageer op dit artikel