fotoreportage

Horecainterieur: Nieuwe hotelkamers ’t Voorhuys Emmeloord

Hotel 941

Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn van Hotel Restaurant Grandcafe ‘t Voorhuys in Emmeloord zijn trots op hun nieuwe hotelkamers en de uitbreiding van ’t Huyscafé. Bekijk hier de foto’s van het interieur.

Horecainterieur: Nieuwe hotelkamers ’t Voorhuys Emmeloord

’t Voorhuys werd uitgebreid met twaalf kamers. Het hotel telde al 25 kamers.  Mede-eigenaar Twan Hakvoort: Ons hotel kent doordeweeks veel zakelijke gasten die we regelmatig nee moesten verkopen. Dat is niet wat je wilt, dus uitbreiding lag in de planning. Estida werd ingeschakeld voor het interieur. ‘We willen gezellige kamers die het gevoel van een familiehotel onderstrepen. Daarnaast wilden we voor de zakelijke gasten wel een fatsoenlijk bureau voor op de hotelkamers. De reacties van gasten zijn heel enthousiast.  Tijdens de opening zei iemand: ‘Ik ben er trots op dat we dit in Emmeloord hebben. Vonden we heel leuk om te horen.’  ’t Huyscafé onderging ook een restyling. Daarvoor is interieurarchitect Rodermond verantwoorden.

Foto’s: Pim van der Maden

De horeca-ondernemers zijn nog niet klaar met het transformeren van hun zaak. ‘Wij zeggen altijd: niet mouwen, maar verbouwen. Emmeloord is geen wereldstad, dus je moet zorgen dat je aantrekkelijk blijkt voor terugkerende gasten.’ Het volgende project wordt het restylen van de ‘oude’ hotelkamers.  ‘Je moet bezig blijven.’

Renée Hellendoorn en haar partner Twan Hakvoort stapten 7 jaar geleden in het avontuur dat’t Voorhuys heet. De jonge ondernemers begonnen toen met de overname van het bedrijf, dat op dat moment al zo’n 17 jaar in handen was van Renée’s ouders Erik en Joke Hellendoorn. Nu staat het jonge duo alweer jaren zelfstandig aan het roer van ’t Voorhuys: terras, café, restaurant, vergaderzalen en een hotel met nu dus 37 kamers.  ’t Voorhuys in Emmeloord werd in 2016 uitgeroepen tot derde van Nederland in de Café Top 100 2016. In 2018 mocht het café zich het beste van Flevoland noemen met haar twaalfde plek in de top 100. Het bedrijf verdubbelde in omzet in zes jaar tijd.

Twan Hakvoort en Renée Hellendoorn werden in 2018 door KHN gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Flevoland. ‘Ze hebben lef getoond en gedurfde stappen gezet in moeilijke tijden. Twan en Renée hebben het concept ‘een thuis zijn voor iedereen’ goed doorgevoerd. De menukaart en bediening zijn afgestemd op de wensen van de verschillende doelgroepen. Daarnaast zorgen  ze goed voor hun personeel. Onder meer door het organiseren van personeelsfeesten, maar ook door opleidings- en doorgroeimogelijkheden te bieden. Bovendien krijgen medewerkers de vrijheid en verantwoordelijkheid om – ieder op zijn gebied – beslissingen binnen het bedrijf te nemen en veranderingen door te voeren.’

Foto's

Reageer op dit artikel