fotoreportage

Binnenkijken bij design boutique hotel The Slaak Rotterdam

Hotel 827

Binnenkijken bij design boutique hotel The Slaak Rotterdam

The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel by Marriott International, opent in het monumentale ‘Slaakhuys’. Deze voormalige drukkerij van ‘Het Vrije Volk’ is omgebouwd tot design boutique hotel en biedt 74 ruime kamers, Restaurant & Bar Didot34, twee vergaderruimtes en fitness Studio34.

Vanaf juli 2019 kunnen gasten hier de charmes van de jaren 50 ervaren in combinatie met al het hedendaagse comfort. Het Slaakhuys, ontworpen door de Nederlandse architect Jo Vegter, werd gebouwd op de ruïnes van het voormalige pand van de Nederlandse Krant ‘Voorwaarts’, dat verwoest werd op 14 mei 1940 tijdens het bombardement op het centrum van Rotterdam.

De bouw van Het Slaakhuys werd in 1954 voltooid. Vanaf dat moment deed de krant ‘Het Vrije Volk’ zijn intrede in het pand. ‘Het Slaakhuys’ is een icoon binnen de Rotterdamse architectuur en werd in 2010 officieel geregistreerd als wederopbouwmonument.

Jaren 50

HDVL Designmakers neemt er het interieur voor haar rekening. Het jaren 50 interieur brengt contrast aan het no-nonsense en kubistische karakter van de architectuur van het gebouw. Het design kenmerkt zich met strakke lijnen, constructieve accenten met afwisseling in kleur, behang met prints en het gebruik van materialen zoals marmer, hout en messing. Deze experimentele jaren 50 stijl, met archetypische vormen en materialen, creëert een gevoel van warmte en luxe.

The SlaakAlle kamers hebben een Swiss Sense bed, badkamer met regendouche, apart toilet en zijn voorzien van de hedendaagse technologie, zoals interactieve 49” TV, mobile check-in en mobile key room entry. The Slaak Loft heeft een ruime lay-out met comfortabele bank, loungestoel en eettafel. Voor ultiem comfort is er The Slaak Executive met bad en balkon. The Slaak Suite zijn karakteristieke suites met aparte slaapkamer.

Restaurant & Bar Didot34

Restaurant & Bar Didot34, vernoemd naar het lettertype van de krant, vervaagt de grenzen tussen flexwerken, ontbijt, lunch, diner en borrel middels het ‘fourth meal’ concept: kleine internationale gerechten die je gedurende de hele dag kan bestellen. Didot34 biedt een levendige sfeer en viert de jaren 50 met een actieve programmering zoals de ‘Jazz34’ Nights, ‘On the Records’ Vinyl Sessions en de ‘Sunday Brunch’. De Upper Bar van Didot34 biedt een ideale privémogelijkheid om gasten samen te brengen voor een netwerkevent of om iets te vieren.

In samenwerking met Enforce biedt The Slaak Rotterdam personal training in de 100m2 fitnessruimte Studio34. De professionele programma’s onder toezicht van Enforce mastertrainers gaan verder dan alleen de fysieke workouts, gasten kunnen advies krijgen van voedingsdeskundigen in slimme voeding in combinatie met krachtige coaching om zo in control en balans te blijven en hun leven naar een volgend level te tillen.

Het Slaakhuys in ere hersteld

The Slaak Rotterdam ligt aan de oostzijde van het centrum, aan de rand van de wijk Kralingen. Paul John de Jong, Directeur van Frame Vastgoed: ‘We zijn ontzettend trots dat we op deze plek, een beeldbepalend gebouw als Het Slaakhuys, in ere hebben kunnen herstellen. We zien het als een eervolle toevoeging aan de stad Rotterdam.’ Melle van Uden, General Manager The Slaak Rotterdam vult aan: ‘In de periode dat ‘Het Vrije Volk’ in ‘Het Slaakhuys’ gevestigd was, heeft het een belangrijke rol vervuld voor de lokale gemeenschap. Nu, getransformeerd tot een design boutique hotel, zal het haar rol als ontmoetingsplek opnieuw vervullen’.

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Wil je de speciale interieurnieuwsbrief ontvangen?

Odyssey Hotel Group Holding (OHG) is de eigenaar van The Slaak Rotterdam, a Tribute Porfolio Hotel. OHG is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2012 en ontwikkelt en exploiteert hotels. Als geautoriseerde franchisenemer van Marriott International heeft OHG momenteel hotels in Nederland, Duitsland en Finland met Marriott-merken zoals Autograph Collection, Marriott Hotels, AC Hotels by Marriott, Delta Hotels, Moxy en Tribute Portfolio.

Foto's