
Schenk of verkoop je alcohol in je bedrijf? Dan moet je volgens de Alcoholwet voldoen aan de eis Sociale Hygiëne. Dat betekent dat er tijdens de...
Schenk of verkoop je alcohol in je bedrijf? Dan moet je volgens de Alcoholwet voldoen aan de eis Sociale Hygiëne. Dat betekent dat er tijdens de...
Elke ondernemer kent ze uit zijn hoofd, de kengetallen in de horeca. 30 procent personeelskosten, 30 procent inkoopkosten, rond de 12 procent...
Bij een café of restaurant zijn de meest voorkomende rechtsvormen de eenmanszaak, de vof en de besloten vennootschap. Wanneer kies je welke...
Bij de indeling van je terras denk je natuurlijk na over het aantal stoelen. Je wilt dat natuurlijk zo optimaal mogelijk neerzetten. Maar hoeveel...
Hoe hard mag de muziek? En is het nummer sowieso wel de juiste keuze of mag de muziek iets verrassender zijn? Waar moet je allemaal op letten als het...
Van een advertentie met 'Horeca te huur' gaat bij menig ondernemer het bloed sneller stromen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...
Maggy Stroes en Janneke Eerbeek van horeca-adviesbureau De succes brigade geven 10 tips om de omzet en winst van jouw horecazaak te verhogen.
Over een maand barst het carnaval los in verschillende regio's in Nederland. De horeca verandert in die dagen in een plek met verklede, en hossende...
Ondernemers hebben last van de fors gestegen tarieven voor gas en elektriciteit. Bedrijven die variabele energietarieven betalen, merken dat direct...
Wist je dat gasten gemiddeld iets minder dan 2 minuten de tijd nemen om een menukaart te bestuderen? Dit betekent dat je als horecaondernemer maar...