Tips bedrijfsvoering

Servais Tielman

'Geplaagd restaurant Beluga Loves You* strijdt tegen faillissement'

Chef en ondernemer Servais Tielman strijdt tegen het faillissement van zijn sterrestaurant Beluga Loves You in Maastricht. Volgens dagblad De...

Gertjan Sanders (links) en Charles Sampers geloven in de toekomstbestendigheid van de Bufkes-formule en zien volop kansen.

Limburgse broodjesformule Bufkes wil rest van Nederland veroveren

Charles Sampers staat in 1996 aan de wieg van Bufkes en is 28 jaar later mede-eigenaar en directeur van de broodjesformule van de Van Melik Food...

Club Abbey: horeca voor ouders met jonge kinderen

Club Abbey: horeca voor ouders met jonge kinderen

Nadat een ander avontuur voortijdig werd beëindigd bracht de daarop volgende pop-up in de vorm van het kindercafé Tante Riet de mannen op het spoor...

Liemès verschuift focus naar zakelijke markt: 60% groei in boekingen door deze factoren

Liemès verschuift focus naar zakelijke markt: 60% groei in boekingen door deze factoren

Ruim twee jaar na de opening is restaurant en vergaderlocatie Liemès in The Wall Utrecht uitgegroeid tot een populaire plek voor zakelijke...

De Eilandkeuken op Texel stopt: eigenaresse kiest voor een privéleven

De Eilandkeuken op Texel stopt: eigenaresse kiest voor een privéleven

Na 20 jaar valt het doek voor restaurant De Eilandkeuken op Texel. Eigenaresse Mirjam van der Ploeg stopt ermee. Niet omdat het moet, maar omdat het...

Restaurant Monitor: 15% van de gasten is no-show

Restaurant Monitor: 15% van de gasten is no-show

15% van de restaurantreserveringen in Nederland is een no-show. Dat blijkt uit de jaarlijkse Restaurant Monitor, uitgevoerd door BookDinners. 88% van...

Jury Terras Top 100 deelt 14 tips voor een beter terras

Jury Terras Top 100 deelt 14 tips voor een beter terras

Zowel de hoofdjury als de vakjury van de Terras Top 100 bestaat uit ervaren ondernemers, waaronder veel oud-winnaars van de wedstrijd. Welke tips...

Het terras van Het Wijnhuis in Zwolle

Topondernemer van Het Wijnhuis in Zwolle wil eerste worden bij Terras Top 100

Het Wijnhuis in Zwolle werd vorig jaar nog derde, maar gaat nu voor de absolute hoofdprijs in de Terras Top 100. Maar hoe bereidt topondernemer Arjan...

De Beren populairste restaurantketen, Loetje en La Cubanita volgen

De Beren populairste restaurantketen, Loetje en La Cubanita volgen

De Beren is de bestbezochte restaurantketen in Nederland: veertien procent van de volwassen bevolking bracht een bezoek aan een de vestigingen. Dat...

Er komen strengere controles op verpakkingsregels horeca

Er komen strengere controles op verpakkingsregels horeca

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) neemt maatregelen tegen cafetaria's die zich niet houden aan de nieuwe verpakkingsregels. Tot nu toe...