ArtikelHorecaWerken in de hitte: zo hou je het hoofd koel Werken bij hoge temperaturen kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om...
ArtikelRestaurantDé belangrijkste gastvrijheidslessen voor terrasmedewerkers Wat zijn de belangrijkste gastvrijheidslessen die je nieuwe medewerkers meegeeft in het terrasseizoen? We vroegen het horecaondernemers en zette de...
ArtikelRestaurantWelke werkschoenen draag je in de horeca? Welke schoenen draag jij op je werk in de horeca? Deze simpele vraag popt regelmatig op onder horecamensen. Want iedereen kent het: veel staan en...
ArtikelRestaurantThe Nacho Bar: 6 medewerkers voor 120 couverts; helft omzet uit cocktails Waar veel horecaondernemers vastlopen vanwege personeelstekort, heeft Charles Veerkamp een concept ontwikkeld dat helemaal gericht is op lage...
ArtikelHorecaLoonbeslag in de horeca: wat betekent dit voor ondernemer en de medewerker? Een loonbeslag raakt niet alleen horecawerknemers. Wanneer een schuldeiser of deurwaarder aan de poort klopt, is de horecawerkgever gemiddeld zo'n...
ArtikelHorecaRooster maken horeca: hoe plan je personeel optimaal in? Een personeelsplanning maken voor je restaurant, hotel of café kan een hele puzzel zijn. Wie rooster je wanneer in? Wat is een goede bezetting? Wat...
NieuwsHorecaAlles uit de kast om personeel te werven: 14 euro minimumjeugdloon, korting op kleding en... Horecaondernemers halen steeds meer uit de kast om nieuw personeel te werven. Hotel en Chateau Marquette in Heemskerk, onderdeel van Relaxed...
NieuwsHorecaLoonkloof: minimum uurloon horeca dik 3 euro lager dan dat van ambtenaren Het minimumloon van overheidsmedewerkers gaat met ingang van 1 juli omhoog naar 14 euro. Dit zorgt voor een groot verschil met het wettelijk...
ArtikelHoreca12 praktische vragen over het nieuwe ouderschapsverlof voor horeca personeel De regels rondom ouderschapsverlof veranderen in augustus 2022. Wat betekent dit voor de horeca ondernemer en hoe werkt het met aanvragen en het...
NieuwsRestaurantL1nda ziet forse groei ingeplande horecamedewerkers Vergeleken met de start van juni, zijn er voor de maand juli al 39% meer medewerkers ingepland. Dit laat zien dat, ondanks de krappe arbeidsmarkt,...