Starter

Waar moet je op letten bij de overname van een horecabedrijf?

Waar moet je op letten bij de overname van een horecabedrijf?

Bij de overname van een horecabedrijf komt veel kijken. Wat is bijvoorbeeld een mondelinge overeenkomst waard? We zetten de grootste valkuilen op een...

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Checklist voor het kopen van een horecabedrijf

Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

Stappenplan: zo schrijf je een ondernemingsplan

De droom om een horecabedrijf te starten, blijft ook in uitdagende tijden voor velen springlevend. Die droom start met een ondernemingsplan, ook...

Checklist voor startende horecaondernemers

Checklist voor startende horecaondernemers

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...

Michael Kras en gezin bij Kraantjke Lek.

Herberg Kraantje Lek overgenomen door Spinning Group

Spinning Group, dé horecagroep van Haarlem en omstreken, kondigt met trots de overname aan van de historische herberg Kraantje Lek. Het betoverende...

10 TikTok tips voor horecaondernemers: 'Irritatie is een goede inspiratiebron'

10 TikTok tips voor horecaondernemers: 'Irritatie is een goede inspiratiebron'

Kim van Es, eigenaar van Bon Appetit in Rijsbergen is een 'fastservicester' op TikTok. De ondernemer laat op het sociale medium met medewerker Anouk...

Doorstart Auberge Jean zonder Marie, met de hulp van team van restaurant 212

Doorstart Auberge Jean zonder Marie, met de hulp van team van restaurant 212

Het in september failliet verklaarde Auberge Jean & Marie start door met hulp van het team van 212 Amsterdam. Met Jan Grijspeere (Jean) maar zonder...

Aantal duurzame horeca bouwprojecten neemt gestaag toe

Aantal duurzame horeca bouwprojecten neemt gestaag toe

Een aanzienlijk deel van de horecanieuwbouw betreft restaurants. Projecten tussen de 10 en 50 miljoen euro komen het vaakst voor.

Restaurant Selva in Amsterdam

Is jouw horecazaak ook een sterk merk? Deze vijf bedrijven hebben het voor elkaar

Hoe zorg je ervoor dat je horecabedrijf óók een succesvol merk wordt? Hoe profileer je je? Hoe ga je om met de branding en de marketing? Vincent van...

Deze horecazaken openden in oktober 2023

Deze horecazaken openden in oktober 2023

Iedere maand weer openen er nieuwe horecazaken hun deuren. Collega's die gepassioneerd starten met hun horecabedrijf en graag hun trots delen. Vanaf...