
Hoe maak je een goede menukaart? Je wilt de juiste prijzen hanteren, zorgen voor een mooie presentatie en wellicht meer omzet genereren door slimme...
Hoe maak je een goede menukaart? Je wilt de juiste prijzen hanteren, zorgen voor een mooie presentatie en wellicht meer omzet genereren door slimme...
Thom Groenendal en Agnes Raggers openden zonder bank binnen twee jaar drie horecazaken, waarbij bij nummer twee en drie slechts een maand zat tussen...
Schenk of verkoop je alcohol in je bedrijf? Dan moet je volgens de Alcoholwet voldoen aan de eis Sociale Hygiëne. Dat betekent dat er tijdens de...
Als je wilt starten in de horeca moet je een aantal vergunningen aanvragen en heb je te maken met wetten en regels. Of het nu gaat om een...
Ter overname aangeboden: een horecabedrijf. Je ziet de advertenties regelmatig voorbij komen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je een...
Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren...
Medewerkers die de kantjes ervan aflopen, te laat komen, zich niet aan de regels houden, onvoldoende schoonmaken of conflicten veroorzaken met andere...
Elke ondernemer kent ze uit zijn hoofd, de kengetallen in de horeca. 30 procent personeelskosten, 30 procent inkoopkosten, rond de 12 procent...
Het kan een buitenkansje zijn om via een online veiling een goede combisteamer te bemachtigen, of juist om je interieur te verkopen bij een...
Bij een café of restaurant zijn de meest voorkomende rechtsvormen de eenmanszaak, de vof en de besloten vennootschap. Wanneer kies je welke...