artikel

Latex handschoen schadelijk voor gezondheid

Restaurant

De handschoenen van latex die koks en medewerkers in de catering gebruiken, zijn mogelijk kankerverwekkend. Dat komt naar voren in een artikel in het vakmagazine OK Operationeel van september 2014.

Latex handschoen schadelijk voor gezondheid

Dat het dragen van latex handschoenen allergische reacties voor gebruikers en gasten kan opleveren, is al langer bekend. Nu hebben een aantal medische medewerkers van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam gewaarschuwd in een artikel in het medisch vakmagazine OK Operationeel dat er mogelijk een verhoogd kankerrisico optreedt bij intensief gebruik van deze handschoenen. Dit zou veroorzaakt  worden door fabricageresiduen die achter blijven op de huid en in het lichaam.

AMC

De televisiezender SBS6 besteedde op 26 september aandacht aan dit onderwerp. Daarin komt een medewerker van het AMC aan het woord. In dit ziekenhuis gebruiken ze niet langer deze latex handschoenen.

Patiëntenvereniging

Ook Anneke Derksen van de patiëntenvereniging Latex Allergie Nederland vertelt in de tv-uitzending over de gevolgen van het langdurig dragen van latex handschoenen. Zij roept koks op te stoppen met het gebruiken van deze handschoenen.