artikel

Fotogeniek interieur bij all day-foodcafé Meddens

Restaurant 772

Ondernemer Marco van Velthooven opende zijn negende horecazaak: Meddens in Hilversum. Het monumentale pand met oude wenteltrap straalt een zekere grandeur uit. ‘Normaal pak je uit in een ontwerp, maar bij Meddens moesten we ons inhouden om het niet chic te maken’, zegt designer Rein Rambaldo.

Fotogeniek interieur bij all day-foodcafé Meddens
Triangelvormige bar in Meddens

De ondernemer Van Velthooven wilde een toegankelijke zaak: Meddens is vrolijk en eigentijds, met een onderscheidend interieur. Het voormalige warenhuis in de Kerkstraat werd totaal gestript. Alleen de oude trap met brede treden en messing leuningen bleef.

In Meddens is niet alles op elkaar afgestemd

Rambaldo ziet veel horecazaken waarbij alles op elkaar is afgestemd. ‘Dit hebben we bij Meddens doorbroken.’ Veel kleuren en zachte stoffen zijn gebruikt en de vier verdiepingen hebben elk een eigen sfeer.
Bij binnenkomst wil Rambaldo met zijn ontwerp de gasten prikkelen. De reuring op de begane grond vindt rondom de triangelvormige bar plaats.

MeddensHoekjes zorgen voor terugkeer van de gasten

‘Door de verschillende zitjes en hoekjes in de zaak hebben gasten de behoefte om weer terug te komen. Ze willen de volgende keer graag op een andere plek gaan zitten. Het interieur nodigt bovendien uit om te fotograferen met een kleurpalet van denimblauw, pastelgeel en roze’, aldus Rambaldo. Social media is volgens de ontwerper niet meer weg te denken in de horeca. Hij neemt fotogenieke interieurs mee in zijn ontwerpen. Voorbeelden zijn de blauwe muren met palmbladeren die erop gegoten zijn met sjablonen. Ook het vrolijke roze hoekje is instagrammable door de vogelkooitjes en het zelf ontworpen roze behang met bloemen en vogels.

[Quote: 1]

Meddens

Prikkels in interieur bij het dinergedeelte zijn weggehaald.

Prikkels weggehaald

De derde verdieping is de plek waar gasten langer en intiemer tafelen. Hier zijn alle prikkels weggehaald met grijstinten en messing. Velthooven: ‘Deze etage moest rust uitstralen. De ruimte is stoer door betonwanden en warm door de houten vloer, groene kleur en zachte stoffen van het meubilair.’ De open keuken met grote visvitrine en groen geschubde muur op de tweede etage geeft de gasten een mooi inkijkje in de keuken. Grote planten sieren de privéruimte voor private dining of vergaderingen.

Meddens is geen visrestaurant maar een all day-foodcafé

‘Meddens is geen visrestaurant, maar een restaurant met focus op vis. Van Velthooven: ‘Ikzelf noem het een all day-foodcafé waar je terechtkunt voor lunch, diner en borrel.’
In het weekend speelt er een dj soul-muziek. ‘We schenken dure kwaliteitswijnen en gin-tonics. Geen cocktails, en een internationaal menu met vis in de hoofdrol, van kabeljauw tot kreeft’, zegt Van Velthooven. Ook kunnen gasten een hamburger, een steak, kleine hapjes of een latte met sandwich voor lunch bestellen.

Meddens

Private dining-tafel voor 18 personen

Marco van Velthooven heeft 9 horecazaken, waarvan 6 in Hilversum. In de Hilversumse uitgaansstraat Groest zitten maar liefst 5 zaken van de horecaondernemer, waaronder Rex, Fat Joe’s en Het Clubhuis. Van Velthooven is ook partner van Snkbr in Amsterdam en Utrecht. Het monumentale pand aan de Kerkstraat kwam op zijn pad en hij kocht het samen met Eelko van Kooten, voormalig eigenaar van Spinnin Records. Rambaldo: ‘Meddens is vernieuwend voor Hilversum. Marco durft te investeren. Hij kijkt naar welke omzet hij moet halen, weet vervolgens welke investering hij moet doen en handelt hier ook naar; hij bespaart nergens op.’ Van Velthooven werkte samen met: De Horeca Fabriek (ontwerp en inrichting), DEP (licht en geluid), Van Venrooij Interieurbouw, Satelliet (meubilair).

 

Cijfers Meddens

400 vierkante meter:
De totale oppervlakte van de zaak is 400 vierkante meter.

4 etages:
Een wenteltrap verbindt de vier open verdiepingen met elkaar. De begane grond met informele sfeer heeft een 360-
graden bar. Via de trap passeren de gasten de tweede (tussen)verdieping: de open keuken in groentinten. De derde verdieping is de plek voor een intiem diner met een stoere en rustige inrichting gecreëerd door betonnen wanden en messing accenten. De private dining voor 18 gasten en de toiletten zitten op de bovenste etage.

16 couverts:
In Meddens is plaats voor 160 gasten. Op het terras staan nog eens 130 stoelen.

18 gasten:
Aan de private dining-tafel kunnen 18 gasten plaatsnemen.

12 vogelkooitjes:
Op de begane grond in het roze hoekje hangen 12 fotogenieke vogelkooitjes aan het plafond.


Reageer op dit artikel