artikel

7 Amsterdamse hotspots om te bezoeken tijdens de Horecava

Restaurant 678

Misset Horeca heeft acht bijzondere, recent geopende zaken in Amsterdam op een rijtje gezet. Van een nieuwe bar met blikjes vis tot de nieuwe zaak van de chefkok van Toscanini. Elke zaak is een bezoek waard tijdens de Horecava.

7 Amsterdamse hotspots om te bezoeken tijdens de Horecava

1. Domenica

In het oude Bordewijk pand aan de Noordermarkt 7 hebben Flavio Ghignoni Carestia (chef) en Kelly Schuurman (sommelier), allebei afkomstig van Toscanini, net voor de kerstdagen Domenica geopend. Een, zoals zij zelf noemen, Mediterrane city bistro met natuurlijk veel aandacht voor de Italiaanse keuken. De keuken is fris Mediterraans, met veel aandacht voor lokale producten en talentvolle wijnmakers.

Zondag lunch, maandag gesloten.

2. 29 Spices

hotspots HorecavaIndiaas eten aan de Elandsgracht 36 met een hedendaagse twist van de jonge chef Dipak waar de kruiden centraal staan. Het moderne frisse restaurant 29 Spices heeft een currybar waar gasten hun eigen curry kunnen samenstellen en een streetfoodbar met gerechten uit alle streken van India.

De authentiek opgeleide chef-kok Dipak begrijpt de rijke tradities van de Indiase keuken, waarbij het Indiase erfgoed wordt gemixed met de moderne regionale Indiase keuken voor een onverwacht resultaat. Hij gelooft dat dromen uitkomen als hij lokale en authentieke Indiase smaken serveert aan mensen en hij is zo blij zijn passie met Amsterdam te delen.

Maandag gesloten, andere dagen vanaf 12 uur

3. The Can Bar

hotspots HorecavaThe Can Bar aan de Utrechtsestraat 135 is een bar naar Portugees voorbeeld waar de drankjes vergezeld worden van een breed assortiment kleurrijke blikjes met kwalitatieve vis. Van makreel tot sardines, tonijn en kabeljauw in een bijzonder interieur ontworpen door Tank.
De sfeer is informeel. Of zoals ze zelf zeggen: ‘Je kunt met je vingers eten en kauwen met een open mond. Je kunt je ellebogen op tafel leggen. Je kunt voluit spreken en lachen, zo hard als je wilt.’

Dagelijks geopend vanaf 17 uur

 4. Cereal & Chill

Cereal & Grill aan de Dusartstraat 22 is een ontbijtbar, met meer dan 100 soorten cereals in alle kleuren en soorten. Gasten kunnen hun melkvoorkeur en toppings kiezen. Geen zin in cereals, neem dan een van de ‘freakshakes’. Voor de ‘chill’ staat altijd de tv aan en kun je ‘back in time’ op de Nintendo 64 met Mario Brothers voordat de beurs begint.

Dagelijks geopend vanaf 9 uur.

5. Valón

Neem de sommelier van Roast Room en de maître van Vis aan de Schelde, voeg die samen en je krijgt veel liefde voor Spaans eten en wijn. In het pand zat een oud bruin café dat is getransformeerd naar een wijn-spijs restaurant met Fanse keuken en mediterrane invloeden. Valón Wine & Dine is open vanaf 11 uur, aan Waalstraat 103, op een steenworp afstand van de RAI, en een prima adres voor een informele lunch of diner of gewoon even lekker aan de bar hangen met goede wijnen.

Het restaurant is maandag en dinsdag gesloten.

 

6. 101 Gowrie

hotspots horecavaChef Alex Haupt (ex Hoofdstad Brasserie en Ron’s Gastrobar Oriental) noemde het restaurant naar zijn thuisadres 101 Gowrie street in Sydney. Hij kookt één menu gebaseerd op de ‘New Dutch Cuisine’. ‘We gebruiken Nederlandse producten en laten ons inspireren door de voedselgeschiedenis en cultuur van Nederland. Haupt filtert deze inspiratie in het menu door zijn culturele erfgoed en professionele ervaring.
De sterren van ons drankassortiment zijn wijnen gemaakt door kleine producenten die werken met respect voor het milieu, minimale interventie en vooral handgemaakt. Deze ambachtelijke wijnen bevatten geen toegevoegde chemicaliën, zowel in de fles als op het land. De wijnen worden geïmporteerd uit de hele wereld, inclusief enkele exclusieve Australische wijnen die alleen verkrijgbaar zijn bij dit restaurant.’ De setting is relaxed en informeel en de wijnkaart bestaat voornamelijk bio dynamisch en natuurlijke wijnen.

Zondag & maandag gesloten.

7. Bruut Proeflokaal

Hotspots HorecavaNaast de Harbourclub Oost aan de Cruquiusweg 83 D staat de nieuwe brouwerij annex proeflokaal van Bruut Bier. In het mooi gerestaureerde Insulinde Huisje zijn er naast de Bruutbieren altijd ook gastbrouwers op de tap. Bruut serveert de bieren met snacks van de beste producenten uit Amsterdam.

Dagelijks geopend vanaf 17 uur.

 

 

Reageer op dit artikel