fotoreportage

Foto’s: Cornelis Bar & Kitchen, Rotterdam

Restaurant 1822

Marcel Maan opende na een maandenlange verbouwing Cornelis Bar & Kitchen in Rotterdam. De eigenaar wilde iets anders dan zijn reeds bestaande Rotterdamse (feest)cafés. ‘Een zaak voor publiek dat behoefte heeft aan goede wijnen, mooie bieren, cocktails en eerlijke gerechten in een industriële maar elegante sfeer’, aldus Maan.

Foto’s: Cornelis Bar & Kitchen, Rotterdam

Cornelis ligt op de hoek van de Coolsingel, tegenover het historische stadhuis. ‘Met Cornelis brengen we een tweeledig concept naar Rotterdam: een kwaliteitskeuken op de bovenverdieping en de bar beneden met een shared dining-concept. Geen chic restaurant of ingewikkelde club met veel poespas, maar een zaak met een stoere uitstraling waar mooie gerechten en wijnen worden geserveerd’, zegt de ondernemer.

Internationale allure

Het horecabedrijf met wijds openslaande raampartijen wordt omschreven als een zaak met internationale allure. ‘Het had net zo goed in Londen of Parijs kunnen staan’, zo luiden de reacties van de gasten. De pui is noemenswaardig, omdat je de gehele raampartij zowel onder als boven als een gordijn open en dicht kunt schuiven.

Ontwerp: Activationgroup in Rotterdam
Bars: Estida in Amsterdam
Verlichting en geluid: DEP in Waddinxveen
Meubels: Bonnewits in Rotterdam
Bouw: P. Wuister Bouw in Rotterdam
Beeld: Victor van Leeuwen

Reageer op dit artikel