fotoreportage

Horecainterieur: Orangerie De Pol, restaurant in ‘designkas’

Restaurant 1480

In het hart van de Achterhoek, in de Doetinchemse bossen, opende op 5 mei een kleinschalig restaurant, genaamd Orangerie De Pol. Het restaurant is gevestigd in een bijzonder vormgegeven glazen kas.

Horecainterieur: Orangerie De Pol, restaurant in ‘designkas’
Foto's: Monique Banning Fotografie.

Het restaurant aan de  Gaanderenseweg in Doetinchem is een fine-dining concept en telt 30 couverts. Het interieur namen de ondernemers zelf voor hun rekening. Achterhoekse producten krijgen er een podium in de open keuken. ‘We koken hier lokaal en seizoensgebonden. De Achterhoek is een enorme inspiratiebron. Het is echt ongelooflijk gaaf hoeveel hier in de Achterhoek geproduceerd wordt. Ik denk dat er weinig regio’s in Nederland zo rijk zijn op het gebied van kleinschalige voedselproductie,’ aldus ondernemer Rick van den Broek.

Samen met echtgenote Kim startte Rick het nieuwe avontuur. Dit nadat ze tien jaar op Bonaire woonden en daar meerdere restaurants openden.  Hun ‘Restaurant At Sea’ werd er verkozen tot beste van het Caribisch gebied, door de website Caribbean Journal, de grootste onafhankelijke nieuwssite van het gebied. 

De verbouwing van Orangerie De Pol duurde een jaar. Naast de vijf avonden per week dat het restaurant geopend is, kan men er ook terecht voor bedrijfspresentaties, (besloten) zakenlunches, bruiloften of andere evenementen.

Orangerie de Pol ook lid van JRE

Sinds 2014 is het stel lid van JRE met Restaurant At Sea Bonaire en sinds dit jaar met Orangerie De Pol. Marjolein van de Ham en Mark Captein zullen de dagelijkse bedrijfsvoering voor hun rekening nemen. Het stel heeft een jaar bij Rick en Kim op Bonaire gewerkt.

 

Foto's

Reageer op dit artikel