fotoreportage

Horecainterieur: restyling voor tweesterrenrestaurant The Jane

Restaurant 3734

Na vierenhalf jaar heeft het interieur van tweesterrenrestaurant The Jane van Nick Bril en Sergio Herman in Antwerpen een restyling ondergaan. Het restaurant – dat eerder werd verkozen tot mooiste ter wereld – werd opgefrist met nieuwe kleuren en materialen.

Horecainterieur: restyling voor tweesterrenrestaurant The Jane
Foto's: Pieter D'Hoop

‘Er werd geïnvesteerd in een luxueuze look and feel zonder aan de zo kenmerkende eigenheid van The Jane te komen’, vertelt Isabelle Paesbrugghe van The Jane. Met respect voor het originele award-winning ontwerp, heeft Piet Boon het vernieuwde interieur van The Jane voorzien van nieuw en op maat gemaakte meubels, hogere zitelementen, kunstvoorwerpen en een geheel nieuwe kleurenpalet dat geïnspireerd is op de glas in lood ramen van Studio Job.

Kunst

Verder werd samengewerkt met de Nederlandse kunstenares Anouk Kramer.  Zij ontwierp een moderne en artistieke interpretatie van keukenmaterialen.  ‘De exclusieve, rustieke kunstwerken werden op een subtiele manier in het interieur geïntegreerd. ‘Sharks’ van DIM Atelier en Dieter Van der Velpen is het nieuwe pronkstuk in de koepel.  Dit kunstwerk met 14 prachtige Sharks vult de ruimte met zijn warmte, diepte, licht, en schaduw.’

Mooiste restaurant ter wereld

Het restaurant is gevestigd in een kapel van een oud militair ziekenhuis. Piet Boon nam er het interieur voor haar rekening. Blikvanger in het restaurant is een 800 kilo wegende kroonluchter met 150 lichtpunten. Tijdens de Restaurant and Bar Design Awards in Londen in 2015 werd het uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld. The Jane nam het op tegen 859 andere restaurants en bars uit zeventig landen en ging met drie awards (Best Overall Restaurant, Best International Restaurant en Winner Europe Restaurant) naar huis. Sergio Herman noemde het destijds op social media ‘Fantastisch nieuws’.

Foto’s Pieter D’Hoop

The Jane

Het restaurant van Sergio Herman en Nick Bril opende op dinsdag 25 maart 2014 haar deuren. Nick Bril heeft er de dagelijkse leiding in het restaurant. The Jane staat dit jaar op plek 89  van de World’s 50 Best Restaurants 2018. Sergio Herman (1970) kookte vijfentwintig jaar lang in het familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Herman stond acht jaar in de Top 50 van The World’s 50 Best Restaurants. In december 2013 sloot hij de deuren van Oud Sluis, om zich toe te gaan leggen op nieuwe projecten. Naast restaurant The Jane** in Antwerpen, Pure C*, AirRepublic* en de nieuwe foodbar Blueness in Cadzand, werd hij mede-eigenaar van Frites Atelier Amsterdam.

Foto's

Reageer op dit artikel