fotoreportage

Foto’s: gidslancering en uitreiking awards GaultMillau 2019

Restaurant 644

GaultMillau bracht dit jaar in Nederland op 3 december zijn zestiende gids uit met een nieuw team onder leiding van Godfried van der Lugt. Bekijk hier de foto’s van de gidspresentaties en de vijftien awardwinnaars.

Foto’s: gidslancering en uitreiking awards GaultMillau 2019

De 15 Gault&Millau awards werd uitgereikt aan restaurants en culinaire persoonlijkheden.

Award winnaars 2019

1. Chef van het jaar: Onno Kokmeijer (Ciel Blue, Amsterdam)
2. Jonge Topchef van het jaar: Jim de Jong (Restaurant De Jong, Rotterdam)
3. Ontdekking van het jaar: Mike Cornelissen (Rijnzicht, Doornenburg)
4. Groentechef van het jaar: Chris Naylor (Restaurant Vermeer, Amsterdam)
5. Bistronoom van het jaar: Dennis de Haan (Restaurant de Haan, Groningen
6. Ambachtsman van het jaar: Paul Hartering (Restaurant Gebr. Hartering, Amsterdam)
7. Aziatisch restaurant van het jaar: Mei Wah, Eindhoven (Taks Yuen)
8. Prijs – Plezier van het jaar: Huisje James, Ugchelen (Heine Ruitenbeek & Inge Scholten)
9. Patissier van het jaar: Yurii Ivanov (Restaurant Wiesen, Eindhoven)
10. Dé Nieuwkomer van het jaar: 212, Amsterdam (Richard van Oostenbrugge & Thomas Groot)
11. Gastvrouw van het jaar: Marleen Brouwer (De Loohoeve, Schoonloo)
12. Sommelier van het jaar: Koen van der Plas (Interscaldes, Kruiningen)
13. Wijnkaart van het jaar: Bottles, Sas van Gent (Jens en Bart Hoogstad)
14. Terras van het jaar: Kasteel Engelenburg, Brummen (Johan & Carin Agricola)
15. Cocktailbar van het jaar: Tales & Spirits, Amsterdam (Boudewijn Mesritz & Lydia Soedadi)

De drempel voor restaurants om in de gids te komen is verhoogt van 11 naar 12 punten. Er staan 200 nieuwe namen in de GM gids 2019. Van de 709 adressen in de gids bevinden er zich 133 in Amsterdam.

Enkele van de 200 nieuwe namen  in GaultMillau 2019

Jan Smink: 16,5 punten
Olivijn: 16 punten
Graphite (Peter Gast) 16 punten
Café Cliche (Sidney Schutte) 13,5 punten
Maris Piper 15 punten
Voltaire Leersum, 15,5 punten (onder leiding van Jacob Jan Boerma)
Kale & De Bril in Goes 12 punten
Fizzy, Epe 15 punten
Johannes, Amsterdam 12 punten
Circl, Amsterdam 12 punten
Bumbu Kitchen, Amsterdam 12 punten
Sabero, Roermond 17 punten (Nico Boreas)
Huisje James, Uchelen

Lees hier alles over Gault&Millau 2019

Bekijk hieronder de foto’s


 

Foto's

Reageer op dit artikel