Samenstelling prijscalculatie voor 3 menu’s | ||||
Product | grams/st. | prijs kg/st. | kostprijs | |
Poffertjes | 15 st. | 0,12/st. | 1,80 | |
Aardappelshaslick | 3 st. | 0,40/st. | 1,20 | |
Zigeunersalade | 470 gr. | 3,00/kg | 1,41 | |
Zigeunersaus | 100 gr. | 3,00/kg | 0,30 | |
——— | ||||
Subtotaal: | 4,71 | |||
Personeelskosten | 0,71 | |||
Benodigde tijd voor 3 menu’s: 7 minuten | ||||
Totaalprijs | 5,42 | |||
Totaalprijs per broodje | 0,54 | |||
Verkoopprijs per broodje | 6,25 |
Bereidingswijze:
– Zigeunersalpicon bereiden en af laten koelen.
– Aardappelschijfjes blancheren.
– Bolletjes knijpen.
– Aardappelschijfjes in bolletjes drukken.
– Bolletjes paneren en van de bolletjs poffertjes vormen.
– Bolletjes frituren.
– Aardappelwedges, paprika en ui om en om aan prikker rijgen.
– Salade wassen en aanmaken.
Benodigde apparatuur:
pan 10 liter, spatel, ijsknijper, beslagkom,garde, snijplank, debrasseerbak, frituur.