Foto's nieuwe horeca van mediabedrijf NRC in Amsterdam

Woensdag 6 maart is in Amsterdam NRC Restaurant Café geopend, het eigen horecaconcept van mediabedrijf NRC. Op de begane grond van Rokin 65, op steenworp afstand van De Dam, exploiteert NRC in een eigen BV het restau(k)rant.
Delen:

Naast de retail stapt nu ook een mediabedrijf in horeca. NRC Restaurant Café is vervlochten met het mediabedrijf. Zo is het de kantine van de redacteuren en worden er lezingen en presentaties georganiseerd door redacteuren. De locatie is zeven dagen in de week geopend van 8 tot 24 uur. Het moet de etalage worden van de krant en zorgen voor interactie met lezers en publiek.

Het restaurant biedt plaats aan 220 gasten. Zij kijken op de deels open keuken.
Rokin 65 is door architect Jaap Dijkman voorzien van een glazen gevel. Zowel voor- als achterzijde. Zo is NRC letterlijk zichtbaar voor het publiek.
Veel glas, beton en metaal. Niet optimaal voor de akoestiek. Zijwanden zijn daarom bekleed met hout.
Via projecties op het plafond in het midden van het horecabedrijf kan NRC actualiteit laten zien, maar ook sfeerbeelden.
Twee vergaderzalen zijn beschikbaar voor meetings, maar ook voor private dining.
Ontbijt, lunch en diner. Van 8 tot 24 uur. Brasseriekaart.
NRC sloot partnerships met DE en Grolsch. Ook het mediabedrijf doet mee in de deals.
Gasten zien de chefs aan het werk, andersom zien chefs ook gasten.
De open keuken op de begane grond.
Vierkante meters zijn schaars in hartje Amsterdam. In de kelder van het pand zitten naast parkeergarage ook spoelkeuken, magazijn en voorbereidingskeuken.