Ricardo van Ede over Nevel, oma-eten en zijn overstap naar Bert van der Leden
Ricarde van Ede is sinds januari chef bij het nieuwe Nevel in Amsterdam, een locatie van Bert van der Leden van IQ Creative. Voorheen zat in dit pand aan het IJ de zaak Nevy. Misset Horeca haalde de ruige chef voor de camera en sprak met hem over de kaart van Nevel, oma-eten, chique ruig, hausmacher en de functie van eten: 'een warme deken om je gelukkig te maken.' Ook vertelt Van Ede over zijn breuk met Paul Hermanides van Amsterdam Village Company. De twee keukens die hij hiervoor draaide, Ricardo's in Odeon en Neva in Museum Hermitage, waren van Hermanides. Van Ede maakt nu de overstap naar Bert van der Leden. 'Heel erg dat Ricardo's in Odeon dicht moest. Ik ben er nog steeds ziek van.
Dit artikel lezen?
Neem een abonnement en:
- Krijg onbeperkt toegang tot missethoreca.nl
- Ontvang 3x per week de nieuwsbrief
- Lees 18x per jaar het digitale magazine