Zes keer stralend slapen onder de sterren

Slapen onder de sterrenhemel en er betoverd door worden. Hotelvergelijkingssite www.trivago.nl maakte een overzicht van hotels die sterrenkijken heel serieus nemen.

1

Niet ver van de Portugese hoofdstad Lissabon, in een van de meest authentieke gebieden van de landelijke Alentejo regio, ligt het plaatsje Montemor-o-Novo. Hier vinden reizigers tussen de gouden korenvelden, de eindeloze wijngaarden en de idyllische dorpjes, het Hotel ‘L’and Vineyards. Vanwege de geringe lichtvervuiling in het gebied is dit hotel ideaal om sterren te kijken. Vanuit de Sky suites van het hotel kunnen gasten eindeloos naar de sterren turen: vanuit het privézwembad, het terras met open haard of vanaf het kingsize bed met glazen dak.

2

unnamed (1)

Voor de sterrenkijkers onder ons is Catalonië een goede plek zijn om naar de sterren te turen. Reizigers die geen moment van de sterrenhemel willen missen kunnen overnachten in een bubbelsuite. In Cornellá del Terri, een plaatsje tussen Gerona en Figueres, ligt het hotel ‘Mil Estrelles’, wat in het Catalaans ‘duizend sterren’ betekent. De suites van dit hotel zijn gevestigd in balvormige bubbelconstructies met een doorzichtig dak zodat je de volledige sterrenhemel vanuit je bed kunt waarnemen.

3

Knipsel

Hotel L’Alberta in Italië is het ideale toevluchtsoord voor de reiziger die een pauze nodig heeft van de dagelijkse sleur. Het landelijk gelegen hotel, in de vorm van een prachtig landhuis, is omgeven met een botanische tuin, wijngaarden en ligt slechts een paar minuten verwijderd van het Lago d’Iseo. Speciaal voor de sterrenliefhebbers heeft het hotel een ‘Cabriolet kamer’ die, net als het gelijknamige type auto, het dak kan openen voor een nacht onder de sterren.

4

ster

Het Amangiri Resort is een luxe schuilplaats gelegen in de ‘Grand Circle’ regio op de grens van Utah en Arizona. De regio heeft de hoogste concentratie van nationale parken in heel de VS. Vanwege de afgelegen locatie van het hotel is de lichtvervuiling minimaal. De gebouwtjes van het resort zijn esthetisch ingebed in een klif die tegen het hotel aanligt. De suites hebben een grote woonkamer en een open terras van waaruit u kunt genieten van de ruige schoonheid van de omgeving. In de 146 m² grote Mesa Pool Suite krijgen gasten een privézwembad en een dakterras tot hun beschikking waar ze de zonsondergang en de sterrenhemel in alle rust en zonder lichtvervuiling kunnen aanschouwen.

5

ster2

Voor een bijna mystieke ervaring moeten reizigers in het Elqui Domos hotel in de Chileense Elqui Vallei zijn. In het Elqui Domos slapen reizigers in grote koepels met daarin twee verdiepingen. Onderin deze ‘domos’ zit de woonkamer en de badkamer en bovenin bevindt zich de slaapkamer direct onder het dak dat je af kan nemen om naar de sterren te kijken vanuit je bed. Voor gasten die meer details willen zien is er een observatorium in het hotel voorzien van twee telescopen.

6

ster3

Het landschap rond het luxe Hotel ‘Las Ventanas al Paraíso’, gelegen op de punt van de Mexicaanse provincie Baja California Sur, biedt een fantastisch contrast tussen de woestijn aan de ene kant en de Zee van Cortez en de Stille Oceaan aan de andere kant. Gasten worden hier verwelkomd met een fles tequila op de kamer en vers fruit. Als gasten terugkeren naar hun kamers na een diner in een van de drie aanwezige restaurants, kunnen ze vanuit een bed op het dak naar de sterren turen onder het genot van een glaasje tequila.