Horeca Top 100 2019 nummer 88: Hotel Arena

Paul Hermanides bezat met zijn Amsterdam Village Company ooit een achttal horecabedrijven. De voorbije jaren stootte hij het ene na het andere af om in de loop van 2018 uit te komen op één: Hotel Arena. Dat verbouwde hij in twee jaar tijd grondig voor een slordige €15 miljoen.
Omzet: €14,7 miljoen (€10,4 mln) ↑41,3%
Vestigingen: 1 (1)
Fte: 82
Rappotcijfer: 8
Economisch klimaat: 8
Verwachte omzetgroei: 12%

2018 was het eerste volledige jaar na de grote verbouwing. ‘We zijn erin geslaagd een totaal andere positionering met dito succes te realiseren. Een top-overgangsjaar!’, jubelt Hermanides. Aan de andere kant moesten er ook lastige keuzes worden gemaakt. ‘We hebben begin 2018 de beslissing moeten nemen om afscheid te nemen van een aantal medewerkers op cruciale posities.’ Zo is in Özgür Eylen een nieuwe gm gevonden en in Luuk Rijnders een nieuwe f&b-manager.

In 2019 investeert Hermanides 1,1 miljoen in restaurant Park, Kapel en suites. Afgelopen jaar stak hij al bijna 9 ton in refurbishment van de laatste kamers. In totaal, inclusief koop in 1992, stak Hermanides al ongeveer €40 miljoen in Hotel Arena, rekent hij voor.

Dit hotel óók verkopen was een optie, zegt de Amsterdamse ondernemer. ‘Ik zal niet zeggen dat het nooit gebeurt, maar het heeft nu niet de prioriteit. Ik heb genoeg aanbiedingen.’ De aanbiedingen die hij krijgt, bevatten – zonder dat de bieder met de ogen knippert – bedragen tot wel 20 procent boven de getaxeerde waarde.

Arena was zijn eerste hotel en mogelijk ook zijn laatste, zei Hermanides in een interview met Misset Horeca. Hij wil meer en meer naar de achtergrond en 2019 wordt het jaar waarin hij zich op de toekomst gaat bezinnen. ‘Nu ben ik 61, en ik kan prima tot mijn 72e directeur of commissaris zijn, dus ik heb nog jaar of tien te gaan.’

Hotelarena.nl

Bekijk hier de complete Horeca Top 100 2019