Laatste rondje langs de stands op de Horecava

Laatste rondje langs de stands op de Horecava

Welke nieuwe producten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakt nog een laatste rondje langs de stand op de Horecava en zet een reeks innovaties op een rij.

Laatste rondje langs de stands op de Horecava

Elektrische pizza-oven

Simon Giaccotto, schrijver van de pizzabijbel, voor de Neapolis.

AKE-Ideal Nordcap, specialist op het gebied van van het bewaren, opslaan, koelen en verwarmen van food, pakt op de Horecava groot uit met het Moretti Lab, een centrum waar de beste pizza-, bakery en pastry chef een learn and bake sessie geven. Joshua Winnen, commercieel directeur bij AKE-Ideal Nordcap: ‘We hebben verschillende ovens voor verschillende concepten. De Neapolis van Moretti bijvoorbeeld, de eerste elektrische pizzaoven die de temperatuur van een houtoven haalt: 510 graden Celcius.’

Friet met ambacht

productinnovaties op de Horecava

Ambachtelijke friet is in opkomst, ook op de Horecava wordt dat duidelijk. Onder meer op de stand van Aviko, die La Cuisine Belge Ultrafraiche presenteren, die nog wel voorgebakken dient te worden. De fabrikant heeft de friet Kort geblancheerd (met oog op acrylamide) waardoor de friet niet te donker wordt. Daarnaast is geen vochtverlies in de verpakking en een tht van twee weken, aldus Aviko.

Koffiemachine Appia Life

Mocca d’Or introduceert onder andere de koffiemachine Appia Life. De Appia Life is eenvoudig in gebruik en is modern uitgevoerd. De Appia Life is ontworpen om energie te besparen en kosteneffectief te zijn. Het stroomverbruik is met 13% gereduceerd t.o.v. zijn voorganger. Er zijn duurzamere materialen gebruikt bij de productie waardoor de belasting op het milieu met 20% is gereduceerd.

Supersnel vaat wassen

De nieuwe generatie M-iClean U voorlader vaatwasmachines van Meiko kun je supersnel afwassen. Met de nieuwe M-iClean U voorladers zet je snel schitterend schoon vaatwerk op tafel. Er zijn vier verschillende modellen verkrijgbaar. En met de optionele ComfortAir energieterugwinning bespaar je bovendien heel veel energie en is je vaatwerk supersnel droog.

Super de luxe frietjes

Farm Frites presenteerde een eigen verse friet, die wel voorgebakken is: Chef’s Harvest. Onder meer gepresenteerd als ingrediënt in een aantal luxe gerechtjes. De fabrikant heeft deze stap gezet onder meer op aanraden van Snackpoint-directeur Roger Gielen. Theelen: ‘We hebben deze geluiden de afgelopen jaren wel vaker gehoord, maar hij is zeker een van de aanjagers geweest van dit product. Mede door hem is het bij ons op de agenda gekomen.’

Grown up slushie

Horecava 2020

De slushie wordt volwassen, met smaken als appel-vlierbloesem-komkommer, mangokamille met groene thee, perzik hibiscus met zwarte thee en rabarber-munt. Het concept Chozen van Frozen Brothers bevat geen suiker en allergenen, wordt gemaakt met alleen natuurlijke kleurstoffen en past bovendien in een vegetarische en veganistische levensstijl. De bekers en rietjes zijn gemaakt van 100 procent recyclebaar papier.

Bio bouillons

Bresc, de specialist in koelverse knoflook- en kruidenproducten, presenteerde tijdens de beurs alle nieuwe verpakkingen in de vitrine op de stand.

Ook was er aandacht voor de bio producten van Hügli: bio bouillons, bio sauzen en bio fonds. Een brede selectie producten van de beste biologische kwaliteit met minder zout en geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Daarnaast kunnen de verpakkingen ook nog worden hergebruikt.