Vanaf de Horecava: 10 horecainnovaties op een rij

Welke nieuwe producten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava in de Rai in Amsterdam en zette een reeks innovaties op een rij.
Delen:

Supriseseat

Een verrassingsweekend bestaat al, maar een verrassingsrestaurant tot voor kort nog niet. Daar brachten de initiatiefnemers van Supriseseat verandering in. Via Supriseseat kan een arrangement of eenmalig verrassingsdiner worden geboekt. Een gast geeft de datum door en eventuele voorkeuren en SurpriSeat doet de rest. De restaurants worden samengesteld op de database van Supriseseat. ‘Elk restaurant hebben wij zelf getest en zijn wij helemaal gek op.’Twee uur voordat een gast in het door Supriseseat geselecteerde restaurant verwacht wordt, ontvangt deze een mail waarin de locatie staat beschreven waar er is gereserveerd. ‘Het enige wat de gast nog hoeft te doen is naar het restaurant te gaan en samen te genieten van een heerlijk verrassingsdiner.’

H’appetizers

Topking introduceerde op de Horecava haar H’appetizers. Drie varianten Veggie rolls; Veggie Rolls Creamy Jalapeño, Veggie Rolls Guacamole en Veggie Rolls Red Bean, ‘Onderscheidend en echt heel lekker. Bovendien kan je het leuk presenteren met een lekkere dip.’

Zuinig dweilen met imop lite

Deze schrob-dweilmachine weegt 13 kilo en kan met 3 liter water 400 vierkante meter dweilen. Gebruikers besparen 50 procent op reinigingsmiddelen. Met de accu kun je 45 minuten onafgebroken aan het werk. Deze dweil is geschikt voor harde vloeren en maakt hygiënisch schoon. Zowel in de keuken als in de gastruimtes.

Horecava 2020 imop lite

Bestellen met een webapp

Orderli is een oplossing waarmee gasten met hun eigen telefoon zonder een app kunnen bestellen vanaf hun tafel. Bestellen via Orderli is voor gasten super simpel en leuk. Voor de ondernemer biedt het een extra service. Gasten behouden zelf de keuze over hoe ze willen bestellen, waar dit voorheen enkel nog bij het personeel kon hebben ze nu ook de keuze om Orderli te gebruiken. Horecamedewerkers kunnen via een klein extra scherm overzicht houden op wat er via Orderli allemaal besteld wordt, maar door een kassakoppeling komen deze bestellingen ook direct in de kassa en uit de huidige bonnenprinter.

De webapp is ontwikkeld door studenten van de TU Delft. Er is bewust gekozen voor een webapp (een website die eruit ziet en voelt als een app). Hierdoor hoeft geen app geïntalleerd te worden op de telefoon. Orderli wil graag elke horecagelegenheid de mogelijkheid geven om erachter te komen wat hun gasten van Orderli vinden en biedt daarom elke zaak aan om het 60 dagen vrijblijvend uit te proberen.

Biococo: romig vegan ijs

Biococo is te zien en te proeven  in Hal 7 op de Horecava 2020. Biococo. Het is vegan ijs, gemaakt met kokosolie, kokosroom en kokosbloemsuiker. Nu al te verkrijgen via Bidfood in bekertjes van 130 ml (omdoos 12 stuks) of bakken van 2,3 liter. Het ijs is er in zes smaken.

CCV Mobile met beschermcase en draagtas

beursactie CCV
(foto: © Tycho Müller | Tycho’s Eye Photo)

Met de compacte CCV Mobile kun je gasten overal laten betalen. Op het terras, aan de bar of bij evenementen. Tijdens de Horecava ontvangen beursbezoekers bij aanschaf van een nieuwe pinautomaat € 125 korting en 1.000 gratis transacties. De compacte betaalautomaat is verkrijgbaar met handige beschermcase en draagtas.

Allergeenvrije (kook)room

Green Barley Risotto

Upfield Professional presenteert zich met bekende merken als Blue Band Professional, Becel, Hellman’s Sandwich Delight, Phase en een nieuw merk: Flora Professional Plant. De focus van Upfield Professional ligt op 100% plantaardig en allergeenvrij koken. Dit helpt horeca professionals met het terugdringen van complexiteit in de keuken zonder concessies aan smaak, bereiding en verwerking. Flora Professional Plant speelt hier volledig op in.
Deze eerste allergeenvrije oplossingen voor de professionele markt met een vetpercentage van 15 en 31%, zijn te gebruiken als (kook)room: Flora Plant 15% als culinair product om te koken en Flora Plant 31% voor koken en opkloppen. Beide varianten hebben vergelijkbare eigenschappen als room, en zijn ideaal als allergeenvrije en vegan basis voor het verrijken van alle gerechten. Daarbij hebben ze het voordeel dat de producten, in vergelijking tot zuivel, hittebestendig, zuur -en alcoholstabiel zijn waardoor het niet schift. Via www.upfieldprofessional.nl kunnen chefs een gratis sample aanvragen om zelf het gemak en de voordelen te ervaren.

Magnum Ruby

Het iconische ijsmerk heeft de Ruby Magnum uitgebracht, het eerste ijs dat ooit is bedekt met de ongewoon gekleurde chocolade.  De bevroren traktatie bestaat uit ijs van witte chocolade met een werveling van frambozensaus, bedekt met rijke robijnrode chocolade.

Bagel burger met hennepsaus

L.A. Streetfood bracht ook iets nieuws op de markt: de bagelburger, plus een burger in dito vorm. Of er ook nog een reden is voor de bagelvorm? ‘De burger is deels vegan, want daar in het gat zit geen vlees’, aldus de standhouder met een dikke knipoog.

Bites we love

Bites We Love is opgericht in Nederland uit de behoefte om een gezonde snack op de markt te brengen die je een goed gevoel geeft. Snacks op basis van noten en bonen en vol smaak en plantpower.