Vanaf de Horecava: 10 horecainnovaties op een rij

Welke nieuwe producten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava in de Rai in Amsterdam en zette een reeks innovaties op een rij.
Delen:

Ontwerp je servies in 3d

Met de 3D tableware configurator is het mogelijk om alle mogelijkheden binnen serviesontwerp te ontdekken en de prijs van dit artikel te berekenen. Met de app ‘Studio RAW AR‘ ontwerp je in Augmented Reality je eigen servies. Met de 3D tableware configurator kunt u volledig in uw eigen horecagelegenheid een bord ontwerpen en het design naadloos afstemmen op uw foodstyling om zo een onvergetelijke dining experience voor de gasten te creëren. De items zijn al vanaf 28 stuks beschikbaar. Met behulp van de Augmented Reality App kunt u direct afstemmen of uw design past bij het bestek, de glazen en de totale uitstraling van uw horecagelegenheid. Elk item in uw batch is volledig uniek en wordt met de hand gemaakt en geproduceerd in een studio in Utrecht.
Stylepoint.nl

QR-code in een strandstoel

Booq QR-bestellen wordt omschreven als de gastvrije oplossing voor het personeelstekort. Je kan simpelweg een QR-bordje op de restauranttafel plaatsen, maar de mogelijkheden zijn eindeloos: verwerk een code in je strandstoelen, of in je tafelblad. Booq QR-bestellen is een QR-oplossing die volledig geïntegreerd is in het bestelproces: de bestelling wordt rechtstreeks gekoppeld aan je kassa, bar-/keukenschermen, bestelsite, bestelkiosk en backoffice. Gasten scannen de code met hun smartphone en komen automatisch – met het tafelnummer al gekoppeld – op je bestelsite. Het is niet nodig een app te installeren, te navigeren naar een webversie of in te loggen. Gasten kiezen hun bestelling en rekenen direct af met bijvoorbeeld iDEAL, waarna de order binnenkomt bij de keuken en/of bar. Deze kan worden uitgeserveerd of opgehaald bij de afhaalbalie. Handig als aanvullende bestelmethode tijdens topdrukte of als extra service naar de gast.
Booq-online.nl

Foie Royale: diervriendelijke eendenlever

Foie Royale is een ethisch alternatief voor traditionele foie gras, met dezelfde smaak en textuur – maar zonder de gedwongen voeding en dierenmishandeling die horen bij het traditionele product. Het resultaat is een product dat net zo goed smaakt als traditionele foie gras, met hetzelfde smeltgedrag, maar gemaakt met moderne technologie, niet de traditionele methoden die velen onaanvaardbaar vinden.  Foie Royale kan op de normale manier worden gekookt – gebakken, gepocheerd of geroosterd – of gemengd om de smaak in een verscheidenheid aan andere gerechten, zoals ijs, te brengen. Foie Royale werd bedacht om een ​​moreel acceptabel alternatief voor de traditionele Foie Gras te ontwikkelen. Het doel was om een ​​van nature gefokte, gezonde eenden- of ganzenlever te gebruiken, die was gefokt voor zijn vlees, niet gedwongen werd gevoed en niet mocht voeden om een ​​gezwollen lever aan te moedigen en deze lever te gebruiken om een ​​product te produceren dat zo goed smaakte als foie gras met hetzelfde smeltgedrag, gecreëerd met behulp van moderne technologie.
Foie-royale.com

Dave’s True Food Flavors

True Food staat zoals de naam het al zegt voor eerlijk eten. Acht poeders die gemaakt zijn van groenten en fruit, van champignon tot peer, werden ontwikkeld door kok Dave Hurkmans. Zonder enige toevoeging van additieven of e-nummers. De toepassing is divers, van decoratief tot aan een natuurlijke vorm van smaakversterker. De jury van Amsterdam Food Pitch 2019 omschreef het eerder als een gat in de markt, omdat het een chef een breed scala aan mogelijkheden biedt om gerechten naar een hoger niveau te brengen. Met een kleine toevoeging kan je een gerecht een smaakboost geen.
truefoodflevours.nl

Soof lovely mix-ups

100 procent natuurlijke siropen gemaakt van niets anders dan fruit, groenten, bloemen en kruiden. Simpel te mixen met water, ijs, munt en gember. ‘De kleine fles geeft net zoveel als een krat frisdrank’, aldus de initiatiefnemers. ‘Waardoor het interessante marges oplevert.’
Soofdrinks.com

Pickers Borrelplank

McCain Foodservice Solutions introduceert steeds weer nieuwe toevoegingen voor de Pickers borrelplank: onderscheidende appetizers voor op de borrelplank. Dit keer zijn de Spicy Onions Rings toegevoegd.  Deze zijn direct uit de vriezer in de frituur te bereiden en hebben een afbaktijd van 2 ½ minuut. Borrelplanken & bar snacks zijn enkele van de meest winstgevende menucategorieën. Op de foto een gevarieerde plank met onder andere spicy onion rings, zoete aardappelfriet en mini breaded mozzarella sticks.
Mccain-foodservice.nl

Vegan ijs

Op de stand van De Kweker is vegan ijs van Montgomery’s te proeven. Taco Bos is samen met Floris de Ridder oprichter van het nieuwe vegan ijsmerk: Montgomery’s Vegan Ice Cream. Het vegan ijs is wat betreft de smaak niet van traditioneel ijs te onderscheiden.
Montgomeryicecream

Fruitage: natuurlijk fruitbier

Bierbrouwerij Swinkels Family Brewers introduceert Rodenbach FruitAge op de Horecava. Dit Vlaams roodbruin bier  is een helder, zachtzuur doordrinkbaar fruitbier van 3,9%. Swinkels ziet het bier, mede door het toevoegen van ijsblokjes (en een schijfje limoen en een blaadje munt) als een alternatief voor cocktails.
Swinkelsfamilybrewers.com

Volle bak plezier Bos

Bos, is een Zuid-Afrikaanse thee en betekent letterlijk rood bosje. Bos staat ook voor Go Bos, het Zuid-Afrikaanse gezegde voor volle bak plezier maken. Inn Zuid-Afrika is Bos een ‘big boss’, het is er de tweede speler naast Lipton. Bos Ice tea is er in zes kleurrijke varianten, de nieuwste smaak die op de markt werd gebracht is Bos Waterlemon & Mint. Alle Bos Ice Teas zijn cafeinevrij, laag in calorieën en rijk aan antioxidanten.  Op de eigen ‘rooisbosboerderij Klipopmekaar’ wordt de rooibos met de hand geoogst. Bos is ook echt biologisch.
Bosbbrands.com

Karma Shoarma

Winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award is Karma Shoarma, een vega-variant voor shoarma. Karma Shoarma is een product gebaseerd op knolselderij, gecombineerd met authentieke shoarma kruiden dat wordt geserveerd in het beste Pita broodje met knoflooksaus. Deze 100% plantaardige shoarma wordt aan het spit geleverd, maar lanceerde op de beurs ook de voorgesneden en gekruide variant. Een blikvanger op elke menu. Karma Shoarma maken de initiatiefnemers zelf in hun eigen fabriek in Haarlem van lokale Nederlandse groentes en granen. Serveer hem in de horeca in een overse pita met frisse sla en tomaat en maak het af met (vegan) knoflooksaus en pittige siracha. Ook lekker als vegan loaded fries of kapsalon met verse friet.
Karmashoarma.nl