Ollie Schuiling en Koen van der Plas: rondleiding vernieuwd Kasteel Heemstede

Aan de vooravond van de heropening van het verbouwde Restaurant Kasteel Heemstede in Houten geven chef Ollie Schuiling en sommelier/maître Koen van der Plas een rondleiding in hun domein. We nemen een kijkje in het restaurant, de keuken en de wijnkelder.

De stoelen zijn nog maar net gearriveerd, de wijnglazen komen vers uit de doos…  In januari is Restaurant Kasteel Heemstede in een record-tempo verbouwd. Nieuwe keukens, nieuwe wijnkelder, schilder-beurten, toiletgroepen zijn aangepast.  Vier februari eten de eerste gasten er van het nieuwe – witte – servies.

Hoewel ze kei-druk zijn vinden Ollie Schuiling (32) en Koen van der Plas (28) tijd om Misset Horeca rond te leiden. Kijk je mee? Koen vertelt over ‘zijn’ wijnkelder en chef Ollie verklapt onder meer hoe hij met kaas gaat werken.

Chef Ollie Schuiling is sinds juli 2019 samen met Frans den Boer eigenaar van de exploitatie van Restaurant Kasteel Heemstede. Sinds begin november kookt Schuiling ook daadwerkelijk in Houten na een verblijf van dik acht jaar in het buitenland. Hij was chef bij het driesterrenrestaurant Schloss Schauenstein van Andreas Caminada in Zwitserland. In Nederland werkte Schuiling onder meer bij Jacob Jan Boerma (De Leest) en bij Francois Geurds in Rotterdam.