Misset Horeca
Misset Horeca
Binnenkijken bij Restaurant Le Sable

Binnenkijken bij Restaurant Le Sable

Na de verplichte horecasluiting, in verband met de huidige corona-maatregelen, zal Restaurant Le Sable in Veldhoven haar deuren openen. De opening stond gepland op 21 oktober, maar is noodgedwongen uitgesteld.

Binnenkijken bij Restaurant Le Sable
Foto-credits: Chantal Arnts

Chef-koks en eigenaren Chiel Sap en Laura van der Velden gaan in Veldoven een eigen signatuur neerzetten. Restaurant Le Sable heeft een Franse keuken met internationale invloeden. Gasten kunnen genieten van hun creaties in een huiselijke, ongedwongen sfeer.

Goede leerschool

Chiel heeft ervaring opgedaan bij Toine Hermsen, waar hij de klassieke Franse basis in de keuken heeft geleerd. Voorafgaand heeft hij stage gelopen bij The Tasting Room in Franschhoek, Zuid-Afrika, destijds onder leiding van Margot Janse. Laura heeft haar afstudeerstage vervuld bij Spectrum in Amsterdam en daarna ervaring opgedaan bij De Leuf in Ubachsberg en Restaurant Vane in Eindhoven.

De afgelopen 2,5 jaar hebben zij gewerkt bij het 2-sterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Chiel is hier Rôtisseur geweest, hij was verantwoordelijk voor de bereidingen van het vlees, de vis en de sauzen. Laura was werkzaam als Chef Pâtissier.

Het Restaurant

Voor Laura van der Velden is de locatie bekend terrein. Ze is om de hoek geboren en had als 15-jarige een bijbaantje als afwasser in het toenmalige restaurant. Het pand is een boerderij met veel karakter. Vanaf het terras aan de achterzijde zie je ’s avonds de zon ondergaan.

Eind mei kregen Chiel en Laura de sleutel en sindsdien heeft de complete binnenzijde een metamorfose ondergaan. Aardse kleuren, marmer en goud- en koperkleuren bepalen de sfeer. De nieuwe naam zegt iets over de locatie; Le Sable is het zand in het Frans. Het restaurant bevindt zich in Zandoerle, onderdeel van de gemeente Veldhoven.

Concept en Sfeer

De gasten wordt een avondvullende horecabeleving geboden volgens het fine dining concept. Laura: ‘In de lounge verrassen we onze gasten met 4 amuses. We bieden ze een keuze uit een 4-, 5- of 6-gangenmenu. Bovendien kan er à la carte worden besteld. De menu’s beginnen met een prijs van €58,-. De ervaring wordt compleet gemaakt met service onder leiding van sommelier Lisanne Boonman.’

Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts
Foto-credits: Chantal Arnts