BestelBewuster wil voedselverspilling catering tegengaan

BestelBewuster wil voedselverspilling catering tegengaan

Recent is de gratis instapversie geïntroduceerd van BestelBewuster. Hiermee wordt het voor cateraars nog laagdrempeliger om mee te doen in de strijd tegen voedselverspilling.

De startup BestelBewuster heeft software ontwikkeld om de cateringwereld te helpen verduurzamen. Afgelopen zomer heeft het bedrijf de Rabobank als financieringspartner binnengehaald. De Rabo Innovatielening van € 150.000 bevestigt het belang van digitalisering van cateringprocessen binnen het kantoor van de toekomst. Een kantoor waar duurzaamheid hoog op de agenda staat en voedselverspilling niet meer van deze tijd is. Maar óók een kantoor waar ontmoeten centraal staat.

Geen verspilling

BestelBewuster

'Wij zijn er klaar voor als de kantoordeuren weer open gaan en zorgen dat ontmoeten met catering vanaf dag één zonder verspilling plaatsvindt. Die rol van ontmoeten wordt onwijs belangrijk. Werknemers hebben hier behoefte aan in een wereld waar thuiswerken de standaard wordt', aldus Bruce Westeneng, co-founder BestelBewuster.

Om voedselverspilling op nog grotere schaal te bestrijden en de bewuste keuze nog meer te stimuleren, is de gratis instapversie van de BestelBewuster software sinds deze week beschikbaar. Met deze instapversie kan iedereen direct starten met het efficiënt plannen van cateringmomenten. Verder wordt ook de thuiswerker bereikt die de software kan gebruiken om bijvoorbeeld een lunchafspraak te plannen met zijn team. Vanuit deze instapversie maak je gemakkelijk de sprong naar de versie voor kantoor.

'Ondernemen in coronatijd is uitdagend, maar zorgt ook voor creativiteit. Zo is de instapversie geboren en zijn wij ons gaan verdiepen in andere branches. Met de toevoeging van één van onze add-ons voegt de BestelBewuster software ook meteen waarde toe in meerdere sectoren, zoals bijvoorbeeld de zorg', aldus Niek Storm, co-founder BestelBewuster.

BestelBewuster

Elkaar ontmoeten, genieten van heerlijke catering op maat zonder voedselverspilling. De software van BestelBewuster faciliteert dit door het proces efficiënt, eenvoudig en digitaal te maken. Via de tool maken genodigden aan cateringmomenten zelf een bewuste keuze uit het aanbod van de bestaande of gewenste cateraar. Kan een genodigde niet aanwezig zijn? Geen probleem, dan wordt de bestelling automatisch geannuleerd. De tool is te integreren met ieder e-mail, ticketing, reservering en facilitair systeem zonder dat hier ingewikkelde ICT projecten aan te pas komen.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca