Feestje bij de softijsmachines van Win Equipment op Horecava

Feestje bij de softijsmachines van Win Equipment op Horecava
De limited editions van Win Equipment met nieuwe wraps met actiepakketten en langere garanties, ter viering van het 30-jarige bestaan.

De Horecava 2019 betekent voor Win Equipment de aftrap van een jubileumjaar. De producent van softijsmachines uit Bunschoten viert in 2019 zijn 30-jarige bestaan. Daar horen cadeaus bij.

Bezoekers van de Horecava 2019 maken bij Win Equipment kans op drie ‘ijzige’ cadeaus. Ten eerste is er een ‘rodekaartactie, waarbij softijsverkopende ondernemers kans maken op een gratis softijsmachine.

Als tweede krijgen softijsverkopers die in 2019 een NISSEI softijsmachine kopen een accessoirespakket cadeau, alsook en een unieke garantie van zeven jaar op kostbare onderdelen van softijsmachines. Tot slot zijn er prijzen voor de softijsliefhebber die, in het voorjaar van 2019, de meest ludieke softijsfoto op Instagram post.

Pionier

Win Equipment, producent van NISSEI softijs- en milkshakemachines pionierde dertig jaar geleden met slimme, multifunctionele softijsmachines. Dit zijn smalle machines die softijs én milkshakes konden maken uit één vries- cilinder. Het toen kleine bedrijfje is nu marktleider in die combinatiemachines.

Energiezuiniger en gemakkelijker

‘Vroeger stonden de grote, lompe en energievretende ijsmachines in de cafetaria die minimaal een vierkante meter in beslag namen’, zegt directeur Fred Zorge. ‘Wij zijn gaan nadenken over hoe het energiezuiniger en gemakkelijker kon. Met name op het gebied van versheid van ijs. We leven nu eenmaal in een kouder land waar de ijsverkoop in de winter gewoon minder is. Dan heb je met een grote, dubbele machine een probleem met de versheid van je ijs.

Compliment

Inmiddels is het bedrijf marktleider in de twee-in-ééntechniek, dus milkshakes en ijs uit één machine. Zorge: ‘En het mooiste compliment is als je ziet dat de grote merken dat soort technieken ook gaan ontwikkelen, omdat de gemiddelde cafetaria daar heel goed mee uit de voeten kan.’

Alles gebeurt in eigen beheer bij het Bunschotense bedrijf; van tekentafel, tot de ontwikkeling van software en de uiteindelijke installatie en de service aan de machines. Alles wat er in de machine zit, is zelf ontwikkeld en afgestemd op de Nederlandse markt.
Het assortiment bestaat uit hele grote en hele kleine machines; van een klein tafelmodel of een staande machine met een grote capaciteit, tot dubbele machines waar meerdere smaken ijs mee te combineren zijn met vier milkshakesmaken. Voor de startende ondernemer zijn er tevens occasion modellen met garantie.

Warme douche van Radar

Opvallend wapenfeit is dat Win Equipment van het tv-programma Radar een warme douche voor uitstekende service ontvingen. Directeur Fred Zorge is daar nuchter over: ‘Wij vinden het bij Win Equipment heel normaal, maar het is wel zo dat onze machines weinig onderhoud nodig hebben. We geven ook workshops waarin we mensen leren om te gaan met hun nieuwe aangeschafte machine. De klant ziet dan wat hij ermee kan, met luchtopslag in combinatie met ingrediënten bijvoorbeeld. De klant leert om meer rendement uit een machine te halen.’