Van vegetarische snacks tot plantaardige sauzen: alles over vega(n) in de cafetaria

Van vegetarische snacks tot plantaardige sauzen: alles over vega(n) in de cafetaria

Het aanbod vegetarische snacks en veganistische alternatieven groeit in de cafetaria's. Nieuwe vleesvrije snacks en plantaardige sauzen worden geintroduceerd, zoals de bolognese friettopping met vleesalternatief of een variatie aan burgers met ingrediënten als zwarte bonen, haver en groenten. De nieuwste vega(n) snacks en sauzen op een rij.

De keuze in vega(n) producten en gerechten groeit niet alleen op de menukaart in de horeca, ook in de cafetaria’s is de vraag naar vegetarische snacks of veganistische alternatieven in opkomst. Leveranciers spelen hierop in met een gevarieerd aanbod van vega(n) producten die zowel bij de flexitariër, vegetariër, veganist als de vleeseter in trek zijn.

Vegan bolognese friettopping

vegetarische snacks
Bolognese friettopping

‘Friet à la bolognese’ klinkt misschien als een ongewone combinatie. Immers, de Nederlandse en Italiaanse eetcultuur liggen ver uit elkaar. Toch is Innogusto erin geslaagd om een bolognese ragout te ontwikkelen met vleesalternatief, die een perfecte match is met friet. Lekker smeuïg met een volle umamismaak. Het kan ook aangepast worden naar eigen signatuur. Met wat vegan mayonaise erbij krijg je een romige versie. Met een beetje chilipeper heb je een ‘hot’ variant. De Bolognese Friettopping van GastroNoMeat is voor vleesliefhebbers, vleesminderaars en vegans.

Vegan gerecht met Violife

Vegetarische gerechten
x

Nieuw in Foodservice: Violife. Met de Violife producten creëer je gemakkelijk de perfecte vegan pizza, burger of sandwich. Het assortiment bestaat uit: Gouda Flavour Slices, Cheddar Flavour Slices, Gouda Flavour Grated, Mozzarella Flavour Grated, Creamy Original Flavour en Greek white Block. Alle Violife producten zijn vrij van zuivel, soja, gluten, lactose, noten en conserveermiddelen en daarmee geschikt voor elke gast.

Burger met zwarte bonen, mais en paprika

vegetarische snacks
Mexican Style Bean Burger

Met de Le Duc Mexican Style Bean Burger speelt Le Duc in op de steeds populairder wordende Mexicaanse keuken en de aanbeveling van het Voedingscentrum om meer bonen te eten. Dit product is onderdeel van een range Le Duc Veggie Burgers, filled with Nature. De nieuwe vegan burger is gemaakt van zwarte bonen, mais, paprika en een Mexicaanse kruidenmix. Laag verzadigd vet, vegan, halal én gevuld met bonen en grote groentenchunks. De vegan burgers zijn op verschillende manieren te presenteren: tussen een broodje of als onderdeel van een vegan maaltijd. De burgers zijn 85 gram en worden bij de horecagroothandels verkocht in zakken van 1275 gram.

100% vegetarische snacks

vegetarische snacks
Vega Frick en Vega Burger

Flexitarian Bastards presenteren de Vega Frick en Vega Burger: 100% veggie producten. De producent: ‘De vegetarische snacks bevatten 80% minder vet en 50% minder calorieën ten opzichte van de gemiddelde frituurvariant, zonder concessies te doen op smaak en bite.’ Verkrijgbaar: Vega Frick 16 x 85 gram en Vega Burger 16 x 100 gram.

Variatie op de borrelkaart

vegetarische snacks
Nacho Cheese Bites

Nacho Cheese Bites zijn vegetarische snacks die zorgen voor variatie op de borrelkaart. Deze stoere en licht-pikante kaassnack is gevuld met Goudse kaas, cheddarkaas en Mexicaanse kruiden en heeft een crispy bite van tortillachips en cornflakes. De nieuwe Nacho Cheese Bites zijn vanaf medio maart verkrijgbaar bij Van Geloven.

Krachtige vegan burger

vegetarische snakcs
Green Oat Burger

Bij de vegan Green Oat Burger van Salomon wordt haver gecombineerd met groenten zoals spinazie, broccoli en boerenkool. De extra portie groen geeft de vitale, rulle burger zijn natuurlijke smaakuitstraling en de korrelige haver zorgt voor een ferme bite. De frisse, licht nootachtige smaak van dit krachtige product wordt afgerond met een verfijnde touch van kruiden en knoflook. Hiermee biedt Salomon een vleesvrije variant aan als aanvulling op de populaire veggieburgers.

Plantaardig bakken en braden

Remia lanceert een nieuw assortiment MultiCuisine, met geoptimaliseerde receptuur en in vernieuwde verpakkingsvormen: een 900 milliliter doseertube en 3 liter can. Remia MultiCuisine is een plantaardig vloeibaar bak- en braadproduct, verrijkt met de natuurlijke smaak van boter, speciaal ontwikkeld voor de professionele gebruiker. Multicuisine is volledig allergenenvrij, heeft zonnebloemolie als basis en bevat geen palmolie. Door de hoge hittebestendigheid is MultiCuisine de ideale vervanger voor olie of roomboter, tijdens het bakken, braden en wokken. Remia MultiCuisine spat niet, brandt niet aan geeft geen walm. Geschikt voor het bakken en braden van vlees, vis, groenten, maar ook zoete gerechten.

Smaak en bite van kip

vegetarische snacks
Chicken Style Pieces

SoFine for Chefs presenteert een nieuwe vegan innovatie voor foodservice: Chicken Style Pieces. Deze vleesvervangers en maaltijdverrijkers hebben de smaak en bite van kip, maar dan plantaardig. De Chicken Style Pieces bieden je talloze creatieve mogelijkheden. Verwerk ze bijvoorbeeld in een wokgerecht, salade of wrap, serveer ze bij een broodje of bied je gasten gewoon eens een alternatief borrelhapje met een lekker sausje. Verkrijgbaar bij diverse groothandels.

Zero range vleesloze snacks

vegetarische snacks
Zero range

Om in te spelen op de groeiende vraag naar vleesloze snacks heeft Vanreusel de Zero range ontwikkeld. Het assortiment uit deze range bestaat uit: Frikandel Zero, Hamburger Zero en de Belcanto Zero. De snacks zijn ontwikkeld met vleesvervangers op basis van tarwe (Hamburger Zero en Belcanto Zero) en de Frikandel Zero is op basis van tarwe en soja. Deze Zero range is exclusief voor de horeca ontwikkeld.

Plantaardige fritessaus

vegetarische sauzen
Plantaardige fritessaus

Drie jaar geleden ontwikkelde Remia Like!Mayo, een volledig plantaardige mayo die bovendien geheel allergenenvrij is. Het succes van Like!Mayo heeft dit jaar een vervolg gekregen met de introductie van een 100% plantaardige fritessaus. Ook deze is op de mosterd na vrij van allergenen. De fritessaus is ei- en lactosevrij en 100 procent vegan.

Vegetarisch en ambachtelijk

vegetarische snacks
Vegetarische bamischijf

De vegetarische bami- en nasischijven van Elite bedienen al even de markt. De snacks zijn ambachtelijk bereid met huisgemaakte mie en nasi en ze zijn rijk gevuld met groenten. In de pittige varianten van de vegetarische nasischijf en bami- schijf zitten tevens stukjes soja. Elite: ‘Wij doen geen concessie op smaak. En dat is goed gelukt want er zijn zelfs klanten die deze producten niet specifiek aanbieden als vegetarische snacks. Gasten missen het vlees-element niet.’ Elite-neede.nl

Veggie fingerfood

vegetarische snacks
Veggie Chili cheese Nuggets

Het kaasproduct Le Duc Veggie Chili Cheese Nuggets is behalve als fingerfood ook goed te gebruiken als smaakmaker in andere gerechten, zoals een Mexicaanse stijl gevulde zoete aardappel: Zoete aardappels gevuld met Mexicaanse ingrediënten en Chili Cheese Nuggets.