Terras Top 100 2021 nr. 1: Brasa, Purmerend

'Jaaaa, wat kunnen we nu nog zeggen? Dit is gewoon een feestje hiertussen te mogen zitten', aldus het rapport van één van onze meest kritische juryleden. Brasa weet iedereen in te pakken met een absurd hoog niveau waarop gastvrijheid, producten, comfort, gezelligheid en eigenlijk gewoon 'het vak horeca' samenkomen. Een topterras.

Brasa Purmerend wist in de laatste Terras Top 100 beslag te leggen op de tweede plek. Hulde daarvoor natuurlijk, maar dan willen we dit jaar zeker zijn van een goed bezoek van een kritisch oog. Dus we stuurden één van onze meest kritische juryleden daar naartoe. Niet negatief, maar gewoon iemand die scherp is op de details. Nou, en als je dan een rapport terugkrijgt met een bijna perfecte score, dan weet je dat het geen uitschieters zijn hier. Dit is een constant niveau, ook een kwaliteit natuurlijk.

‘Bijna onwerkelijk en overweldigend hoe je hier begroet wordt! Bij de ontvangst was het al meteen ontzettend hartelijk en blij’, lezen we in de rapportage. ‘Tot aan het placeren werden we door drie verschillende dames ontvangen en begeleid naar het achterste terras.’ En wat zien ze er allemaal verzorgd uit. Alle medewerkers in mooie overhemden met het logo op de rug en gestyled door Oger. Een spijkerschortje, iedereen een oortje in voor de goede communicatie en een glimlach van oor tot oor.

Ramwerk bij Brasa

Uiteraard is het niet alleen uiterlijk vertoon hier. Deze dames en heren zitten erbovenop, zonder storend aanwezig te zijn, weten van de hoed en de rand en hebben oog voor detail. ‘Hier is bedienen gewoon een vak hoor!’, lezen we geamuseerd verder. Brasa gaat met z’n tijd mee. Gin-tonic kennen we natuurlijk al een tijdje, maar hier vinden we een hele leuke variatie gin-alcoholvrij. Die staat op kaart met een ginger-ale dit keer in plaats van een tonic. En wat we bestellen wordt ‘supersnel’ gebracht. Ze werken slim vanuit twee bars: eentje voor cocktails en gins en de andere voor het reguliere ‘ramwerk’.

Het rapport staat nog vol met loftuitingen, maar we sluiten maar even af met de conclusie van ons jurylid: ‘Ja, dit kan niet anders dan de top van de Terras Top 100 zijn! Brasa draait al wat jaren mee in deze league, en dat bewijzen ze ook nu weer.’

Koemarkt 25, Purmerend
Brasabarenkitchen.nl