Terras Top 100 2021 nr. 84: Liberty Foodbar, Bladel

Op de Markt van Bladel treffen we een heuse foodbar: Liberty. We zien twee keurige bedieningsmedewerkers in een blauwe spijkerbroek met een wit polo en een logo van de zaak plus een beige schort. Dat ziet er verzorgd uit.

Helaas zien ze ons niet, dus nemen we zelf maar plaats. We bestellen in eerste instantie een jus d’orange om vervolgens nog even te kijken wat we willen eten. Het bestelde drankje komt snel ter tafel. Een mooi wijnglas mét een sinaasappelpartje en een rietje, helaas wel zo uit de hand geserveerd, waar een dienblad niet had misstaan.

De presentatie van de burger en het bestek op tafel is origineel. ‘Oud’ bestek in een koper bakje met zwart servetje. Het gerecht geserveerd op een metalen plaatje met vetvrij papier en met handvaatjes. In het begin zijn we even gemist, maar ze hebben het hier wel onder controle, zo merken we. Voor de ongeveer 25 tafeltjes, gemiddeld met twee personen bezet, waren er twee bedieningsmedewerkers constant aanwezig. Op elkaar ingespeeld en ieder een eigen taak. Ze hebben wat dat betreft de zaakjes prima op orde. Nog even de puntjes op de ‘i’ en door!

Markt 2a, Bladel
Liberty-foodbar.nl