Terras Top 100 2021 nr. 38: Pier 16, Nagele

Heerlijk zo’n eerste indruk. Pier 16 in Nagele is prachtige gelegen aan een strandje aan het Ketelmeer. Die eerste indruk is fenomenaal: het pand oogt fraai met veel natuurlijke materialen, met name hout. Mooi meubilair, fleurige bloeiende planten en een complete menage.

Nadat we plaats hebben genomen, worden we direct geholpen. Bij het bestellen van een pilsje volgt de vraag of we ook de lunchkaart willen hebben of eventueel iets lekkers bij de borrel. Attent! Tijdens het eerste rondje wordt gevraagd of het naar wens is en vervolgens bestellen we een plank met warme en koude hapjes. Tot zover gaat het prima, maar daarna worden we een beetje vergeten, met name de lege glazen gaan slecht bij een volle borrelplank.

Maar als we wenken en bestellen, staat het snel op tafel, vakkundig uitgeserveerd, dat dan weer wel. Verder hebben we alleen maar lof voor Pier 16, maar je merkt gewoon dat wanneer het rustiger is, de scherpte soms dreigt te verdwijnen. Wees daar alert op en wij hebben er alle vertrouwen in dat dit een terras op niveau is en blijft. En dat zien we dan volgend jaar ook graag weer terug in de Terras Top 100.

Schokkerhaven 1, Nagele
Pier16.nl