Terras Top 100 2021 nr. 21: Thuis!, Dinteloord

Hotel, restaurant, feestzaal, terras… deze zaak is van alle markten thuis. Wat dat betreft een goed gekozen naam. Wij komen natuurlijk voor het terras.

Dat staat er goed verzorgd bij met een uniforme uitstraling aan stoelen – met comfortabele kussens – en tafels die netjes gedekt zijn met een bloemetje, een kaartje en menukaarten. Aan de zijkant sfeervolle halfronde banken, leuk voor groepen. Het terras heeft verder een centraal gedeelte dat met plastic wanden af te sluiten is. Aan de voorzijde grote parasols. Na het handen ontsmetten bij de ingang van het terras worden we direct opgemerkt door een medewerker.

Ze begroet ons vriendelijk, enthousiast en met een lach. Nadat ze even doorloopt om een tafel te bedienen, komt ze direct terug om ons te ontvangen. We hebben niet gereserveerd, dat mag de pret niet drukken. De grote glimlach blijft, evenals haar gastvrije uitstraling. Fijn hoor! Op het terras zijn zo’n vijftien tafels bezet met ongeveer dertig gasten. De twee medewerkers hadden het hierdoor druk maar niets was hen teveel. Al snel staat één van de twee aan onze tafel met de vraag wat we willen drinken, gevolgd door de vraag of we daar ook bij willen eten. Zoals gezegd; het is druk, maar ze hebben alles onder controle.

Westvoorstraat 6, Dinteloord
Hotelrestaurantthuis.nl