Studenten introduceren de Horecatijger

Studenten van de Hogeschool Inholland in Alkmaar, hebben de ‘Horecatijger’ bedacht. Het is een opzetstuk dat zorgt voor meer stabiliteit op dienbladen zodat er geen volle glazen meer vanaf vallen.
Delen:

Bij de Hogeschool Inholland Alkmaar bedenken studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde voor het project ‘Jong Ondernemen’ een innovatief en duurzaam product. Het studentenbedrijf bestaat Diego, Gijs, Jan en Romy. Samen hebben zij een oplossing ontwikkeld om verspilling van drank en glazen tegen te gaan.

De Horecatijger

HorecatijgerDe Horecatijger is gemaakt van roestvast staal en weegt ongeveer 120 gram. Het product is licht, goed schoon te maken en makkelijk afneembaar.

‘Door de vorm kunnen de wijnglazen makkelijk in het product geschoven worden. Ook neemt de Horecatijger weinig ruimte in wanneer er geen glazen in staan. Het dienblad kan zelfs 90 graden gekanteld worden zonder dat glazen kapot vallen. In een video is te zien hoe het werkt. Wij adviseren volle glazen overigens niet 90 graden te kantelen, dat vinden we zonde van de gemorste wijn’, aldus de studenten.