Binnenkijken bij karakteristiek boutique hotel Poorter

Eeuwenoude stucplafonds, houten draagbalken en monumentale elementen geven Poorter boutique hotel een uniek karakter. Elke hotelkamer in het monumentale pand in vestingstad Brielle is anders. Gasten beleven de ambiance van de 16e eeuw, met het comfort van vandaag. Het hotel heeft een lounge, brasserie en 11 kamers, waarvan 4 suites.
Delen:

In het karakteristieke pand aan de Voorstraat huisde eerder hotel De Nymph met 9 kamers en een restaurant. Eigenaar Oscar Poort: ‘De verbouwing tot een luxe hotel vergde veel creativiteit en een oplossingsgerichte werkwijze. Met hulp van mijn familie, diverse zakenpartners en specialisten is het gelukt en komt mijn droom uit. Sinds mijn zestiende jaar wilde ik al mijn eigen hotelmerk opzetten.’ Poort studeert op dit moment nog en geeft de dagelijkse leiding over aan Sven Schreuder en Linda van den Berg. ‘Ik leer van deze ervaren hotelmanagers.’

Lees ook

Interieurexperts signaleren nieuwe trends in materialen, kleuren en vormen en schijnen hun licht op actuele thema’s, zoals hygiëne en technologie.
Dé interieurtrends van 2022

Elke kamer heeft een eigen sfeer

Madelon Design is verantwoordelijk voor de interieurinrichting. De opdracht was om de kamers en met name de badkamers, luxer te maken. Hiervoor zijn alle ruimtes compleet gestript. Madelon: ‘Iedere kamer had door de verschillen in de monumentale plafonds al een eigen sfeer. Op de eerste verdieping waren de kamers met balkenplafond en op de tweede verdieping waren de ruimtes gesitueerd direct onder de nok. Dit was de basis voor het ontwerp van het interieur.’

Poorter

Speciaal voor Poorter ontworpen meubilair

De interieurdesigner ontwierp elke kamer in een andere stijl. Elke badkamer kreeg een ruime douche en de wastafels zijn speciaal ontworpen door Madelon en op maat gemaakt voor het hotel.
‘De kleur goud in het interieur verwijst naar de historie van het pand, terugleidend naar de Gouden Eeuw. Donkere warme kleuren relateren aan de schilderkunst’, aldus de interieurdesigner.

Comfortabel en luxe

De inrichting voelt comfortabel, warm en luxe aan. Grote plafondlampen, gordijnen die royaal vallen. luxe bedden en op maat gemaakte meubels dragen bij aan deze beleving. Op de begane grond zijn er twee hotelkamers bij gekomen. Deze royale garden suites hebben een eigen terras dat uitzicht biedt op de binnentuin.

Lees ook

Design­experts signaleren 19 horecatrends 2022 en ontwikkelingen en geven er duiding aan.
19 horecatrends 2022

Oudste stucplafonds van Nederland

Eigenaar Poorter: ‘Het ontwerp van de brasserie en lounge ontstonden aan de hand van de bestaande stucplafonds. Aan deze twee van de vijf oudste stucplafonds van Nederland mocht niets gebeuren. Madelon: ‘Hierdoor ontstond de indeling en de sfeer. De botanische wandbekleding in de brasserie is op maat gemaakt. Ook de balie van koper is een eigen ontwerp. Deze linkt naar het rijke verleden.’

Poorter

Poorter met 11 kamers

De 11 kamers in het hotel verschillen van grootte en van interieur. Van cozy en comfy rooms tot garden rooms, family rooms en suites. Elke kamer heeft een kingsize Nilson bed, luxe sanitair en een regendouche. Het ontbijt wordt geserveerd in de brasserie. Later is de brasserie open voor een kop koffie, small dishes voor de lunch en high tea. In de moderne lounge kunnen gasten relaxen met een kop koffie of een aperitief.