Terras Kickstart: het verhaal van De Zoes - dorpscafé wordt topterras

De Limburgse ondernemer Frank van Meegen zal op de Terras Kickstart 2022, deelnemers meenemen in zijn verhaal van De Zoes. Hoe een bruincafé met een tuin en hondenhok, in enkele jaren tijd transformeerde naar een moderne horecaonderneming met groot terras, áchter de zaak. De inschrijving voor de Terras Kickstart is geopend.
Delen:
Frank van Meegen, midden-onder, tussen een deel van zijn team. (c) Marcel van Hoorn

Als hij 26 is, neemt Frank van Meegen het dorpscafé van zijn oom over in het Limburgse Helden. In vijf jaar tijd weet hij hier een moderne horecazaak van te maken, met als één van de blikvangers, het terras achter de zaak.

De tuin van zijn oom, waar toen enkel nog een hondenhok stond, transformeerde Frank van Meege naar een horecaterras waarmee hij afgelopen jaar tweede werd in de Misset Horeca Terras Top 100.

Personeel motiveren met doelstellingen

Elke dag geeft Van Meegen een briefing van zo’n vijftien minuten aan z’n medewerkers. De ondernemer wil hen iets meegeven over diverse onderwerpen. Dat kan gastvrijheid zijn, maar ook bier of iets anders.

Ook zijn er doelstellingen. En dan zijn er niet alleen de omzetdoelstellingen, maar ook meedoen aan wedstrijden en die winnend afleggen en meer van dat soort zaken om de medewerkers scherp te houden.

050821, Helden: De Zoes, Terras Top 100. Foto: Marcel van Hoorn. Terras Kickstart
Het terras van De Zoes.

Over die doelstellingen, maar ook zijn bedrijfsvisie en motivatie vertelt Van Meegen tijdens de Terras Kickstart 2022 om zo ondernemers te inspireren én hen handvatten te geven.

Terras Kickstart 2022: ideale aftrap terrasseizoen

De Terras Kickstart vindt maandag 4 april plaats bij Satelliet Meubelen in Breda. Diverse sprekers, van ondernemers tot trainers en experts, bieden deelnemers, ondernemers én medewerkers, een dag lang inspiratie op alle facetten van ‘het terras‘, om zo optimaal voorbereid te zijn op het komende terrasseizoen.

Van sessies over het optimaal indelen van je menukaart en 365 dagen het maximale uit je terras halen, tot ondernemers als Terras Top 100-winnaar Arwin Versteyne. De inschrijving is nu geopend. Meer info en sprekers vind je hier.