De nieuwste terrasoverkappingen van 2022

De nieuwste terrasoverkappingen van 2022

Overkappingen voor het horecaterras zijn in er allerlei uitvoering, vormen en maten. De één legt de focus op ventilatie, de andere op een jaarrond terras of op het creëren van een blikvanger. Misset Horeca geeft een overzciht van de geïntroduceerde terrasoverkappingen 2022.

De nieuwste terrasoverkappingen van 2022

Jaarrond terras met comfort

Terrasoverkappingen 2022

Vier seizoenen lang profiteren van je terras? Dat kan met het nieuwe lamellendak Brera van Harol. Het model kan volledig open en dicht schuiven. Zo creëer je een multifunctioneel terras voor elk seizoen. Door de modulaire constructie kun je de Brera oneindig uitbreiden en losstaand plaatsen. Door talrijke upgrades, zoals verlichting en verwarming, is je terras zomer- en winterproof.

Elegant en stabiel

Terrasoverkappingen 2022

Solero’s Fuerto staat voor kracht en elegantie. Deze vrijhangende parasol is geschikt voor het zware werk. De parasol is verkrijgbaar in 300 × 300 cm. Fuerto is eenvoudig en snel te bedienen door het push-and-pull systeem. In een simpele zwier duw je de parasol open. Sluiten gaat net zo gemakkelijk. Deze professionele parasol vormt een stabiele overkapping van het horecaterras.

Ventilatie in buitenruimte

Terrasoverkappingen 2022

Ventilatie is een belangrijk onderwerp. Met een lamellen overkapping creëer je een mooie, veilige, goed geventileerde buitenruimte voor het personeel en voor de gasten. Palmo biedt de terrasoplossing met lamellendak van 7 x 6 meter (op 4 pilaren) voor een optimaal terras. Bovendien is het systeem maatwerk en onbeperkt koppelbaar. Of je kiest voor inschuifbare of kantelbare lamellen of een overkapping die beide functies combineert. De overkapping is af te sluiten met wanden van glassystemen. Je kunt er ook voor kiezen om dat later te doen.

Pergola stretch met moderne uitstraling

Terrasoverkappingen 2022

Pergola Stretch met moderne uitstraling is het nieuwe zonweringssysteem van markilux. De speciale aandrijftechniek maakt het systeem bijzonder geschikt voor grote buitenterreinen in de horeca. De stof is waterdicht en verkrijgbaar in verschillende kleuren. ‘Vakantieboerderij Oberhabach in het Oostenrijkse Kirchdorf koos voor hun grote buitenterras voor dit nieuwste model om meer ruimte voor zitplaatsen te creëren en bescherming te bieden tegen regen’, aldus Jan Kattenbeck van markilux. Op het terras werd een 107 vierkante meter grote 3-veldinstallatie met geïntegreerde ledverlichting geplaatst.

Kubistisch vouwdak

Terrasoverkappingen 2022

Horeca Zonwering Nederland presenteert een kubistisch vouwdak, geschikt voor het 4-seizoensterras. Bijzonder aan het vouwdak is de lichtdoorlatendheid van het doek. Hierdoor blijft het op uw terras een zonnig geheel en ook in de zaak behoudt u veel licht. Daarnaast bouwt de leverancier modulair, zodat de mogelijkheid blijft bestaan om de zijkanten dicht te maken met speciale wind-zippscreens of met glazen (schuif)wanden. Of het nu gaat om beschutting tegen zon, regen of hagel- en onweersbuien, de gasten blijven onbezorgd genieten op het terras.

Zonwering als blikvanger

Terrasoverkappingen 2022

Gastvrij personeel, service en goed eten en drinken zijn belangrijk, maar hetgeen de gast als eerste aantrekt, is een uitnodigend en sfeervol terras. Zonwering speelt hierin een cruciale rol. De zonweringproducten van Avz versterken het buitenleven, ze voorzien het terras van de nodige schaduw. Met de Solidare Pergola, Cubola of Altera (foto) ervaart de gast het gevoel van buiten de deur genieten.