Serviesgoed en gereedschappen wassen in één vaatwasmachine

Serviesgoed en gereedschappen wassen in één vaatwasmachine

De nieuwe doorschuifvaatwasmachine PT Utensil van Winterhalter combineert twee toepassingen in één machine. Het wast serviesgoed én kookgereedschappen.

Serviesgoed en gereedschappen wassen in één vaatwasmachine

De vaatwasmachine levert een schoon en hygiënisch veilig wasresultaat, zowel bij het gelijktijdig wassen van serviesgoed en gereedschappen als bij het gesorteerd wassen van gereedschappen van hetzelfde type. Het hybride model, dat verkrijgbaar is in de maten L en XL, combineert een krachtig wassysteem met variabele wasdrukinstelling met de ergonomie en eenvoudige bediening van een doorschuifvaatwasmachine.

vaatwasser

Drie wasprogramma’s

De machine kent drie wasprogramma’s. Programma één is voor het klassieke wassen, met borden en kopjes of bestek. Programma twee wast normaal vervuild kook- en werkgerei, GN-containers en Euronorm-kratten. Met het krachtige programma drie kunnen sterk vervuilde gereedschappen worden gewassen. Bijvoorbeeld schalen, potten en frituurmanden.

vaatwasser

Uitrusting van de vaatwasmachine

Om op lange termijn perfecte wasresultaten te garanderen is de PT Utensil uitgerust met een krachtig wassysteem, een doeltreffende viervoudige filtratie en de variabele instelling van de wasdruk VarioPower. Normaal vervuilde borden en kopjes worden met een lagere wasdruk gewassen, aangekoekte gereedschappen met een hogere. Bovendien worden de wastijden in de programma’s twee en drie verlengd. Dit verwijdert zware vervuiling.

Reinheid en hygiëne

Leonie Hengeler, Product Manager International vat het als volgt samen: ‘Met de PT Utensil bewijst Winterhalter dat het wassen van gereedschappen en serviesgoed in één machine geen compromis hoeft te zijn: wij zijn erin geslaagd ervoor te zorgen dat op beide terreinen aan de hoogste normen inzake reinheid en hygiëne wordt voldaan, zelfs bij continubedrijf.’

Energiebesparend

Deze nieuwe doorschuifvaatwasmachine heeft alle beproefde features en opties van de PT-serie. Zo gebruikt het standaard geïntegreerde afvoerwaterwarmteterugwinningssysteem EnergyLight de energie van het afvoerwater om het koude toevoerwater op te warmen. Voordelen: hulpbronnen worden gespaard en op energiekosten wordt tot 10 % bespaard.

Optioneel

De optioneel verkrijgbare EnergyPlus afzuigluchtwarmtewisselaar gebruikt bovendien de energie van de warme waterdamp in de machine om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Dit bespaart tot 15 % op de energiekosten. Met de optionele automatische kap kan de machine zonder inspanning worden bediend en is zo een echte verademing voor het spoelkeukenpersoneel.