Nice to Meat introduceert Hokkaido Wagyu

Nice to Meat introduceert Hokkaido Wagyu

Een klasse apart, dat is het Wagyu vlees dat komt van het meest noordelijke eiland van Japan, Hokkaido. Nice to Meat, een van de grootste Wagyu importeurs in Nederland introduceert Hokkaido Wagyu om hiermee een compleet assortiment Wagyu vlees te kunnen leveren.

Nice to Meat Wagyu is bestemd voor de horeca en de consument die hoge kwaliteit van het vlees en de finesse van Wagyu weten te waarderen. Nice to Meat heeft een aantal top chefs bereid gevonden om met Hokkaido Wagyu een traditioneel Japans gerecht te bereiden. Daarnaast worden thuiskoks uitgedaagd om met Wagyu aan de slag te gaan in een 'Thuis kok wedstrijd'.

'Wagyu staat bekend om de zeer fijne marmering. Dit geeft het vlees een ultiem goede smaak en maakt het bovendien extreem mals. We willen het meest bijzondere vlees ter wereld nog dichter bij de mensen brengen. Er zijn veel meer bereidingen mogelijk met Wagyu dan met gewoon vlees', vertelt Mikel Pouw, directeur van Nice to Meat. Hokkaido Wagyu behoort tot de A5 categorie, de hoogste score. Bij de categorisering wordt gelet op de marmering van het vet, de kleur en helderheid, de textuur en glans.

Top chefs werken met Hokkaido Wagyu

De vijf top chefs die met Hokkaido Wagyu gaan werken zijn Akira Oshima, voormalig executive chef van restaurant Yamazato van Hotel Okura en eigenaar van Restaurant Oshima te Amsterdam. Mark Vaessen, Executive Chef bij OKU Hotels - Laidback Luxury, Schilo van Coevorden, executive chef van Taiko in het Conservatorium Hotel Amsterdam en Dubai en Erik en Juliën van Loo, de chefs en patrons van Parkheuvel in Rotterdam.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca