Michelin Young Chef Award 2022 voor Yoran Jacobi van De Juwelier

Michelin Young Chef Award 2022 voor Yoran Jacobi van De Juwelier

Michelin Nederland heeft maandag 30 mei de Young Chef Award toegekend aan Yoran Jacobi van restaurant De Juwelier in Amsterdam.

'Als je bij Joran bent dan mag alles, en moet niets. Er is een volledig a la carte-aanbod, maar ook een menu', aldus Michelin. Joran Jacobi: we willen niet te veel poespas, gewoon lekker', beaamt hij. Fantastisch noemt hij de bekroning.

Naast dat hij werd verkozen tot Young chef of the Award, kreeg Jacobi ook een eerste Michelinster voor zijn werk in De Juwelier. 'Dit is wel een hele hoop in één keer', zegt hij glunderend.

'De tarbot en snoekbaars hebben de inspecteurs enorm kunnen bekoren. Je viel op, dus je hebt een ster. Gefelicteerd!', zegt Michelin. 'De eerbied en gepaste generositeit waarmee hij minder populaire producten bereidt, getuigt van veel talent. De intensiteit en uitbundigheid van zijn ongedwongen gastronomie heeft onze inspecteurs overtuigd.'

Opening De Juwelier

De Juwelier opende in het voorjaar van 2021 de deuren. Eigenaren zijn Thomas Groot en Richard van Oostenbrugge van tweesterrenrestaurant 212 in Amsterdam.

Het restaurant werd al veelvuldig getipt als kanshebber voor een eerste Michelinster.

Het betreft een klein restaurantje met 45 zitplaatsen. Yoran Jakobi heeft er de dagelijkse leiding in de keuken. Hij stond als chef in Table 65 in Singapore, een restaurant in Hotel Michael in het Sentosa Resort, waar Van Oostenbrugge en Groot de verantwoordelijkheid hebben.

Vorig jaar werd Alex Haupt van 101 Gowrie bekroond met de Young Chef Award.