Eugène van Angelbeek over service op topterras De Veranda

Eugène van Angelbeek over service op topterras De Veranda

De Veranda in Amsterdam is de meest recente winnaar van de Misset Horeca Terras Top 100. Keer op keer kwam de jury er na een onaangekondigd bezoek jubelend van terug. Maar hoe hou je die hoge service zo constant?

Eugène van Angelbeek over service op topterras De Veranda

Het team van De Veranda hoorde afgelopen zomer dat zij het stokje over mochten nemen als ‘beste terras van Nederland.’ ‘Hard work pays off’, zeiden eigenaren Eugène van Angelbeek en Arjen Kräwinkel vlak na die heftige ontlading op het podium.

‘Er vallen wel eens harde woorden’

Hoe houden jullie het zo constant? ‘We leiden op, zijn loyaal, benaderbaar en kritisch naar elkaar, er vallen wel eens wat harde woorden. We zijn niet snel tevreden, maar je moet wel kunnen motiveren waarom je dan niet tevreden bent en dat je daarmee met je team verdergaat. Tussen de mensen staan en eerlijk zijn naar elkaar, samen werken naar hetzelfde doel…en dan blijkt wel weer: hard work, pays off.’ Het is onder meer die Amsterdamse mentaliteit die hen naar de winst bracht: ‘we zeggen direct waar het op staat en doen wat we zeggen. Dat moet je ook naar je gasten doen. We hebben een moeilijke tijd gehad en dan ga je echt samen kijken hoe je weer goed op kan starten.’

Foto: Marcel van Hoorn.
Foto: Marcel van Hoorn.

Gastvrijheidstraining

Om een steeds beter terras te krijgen, schakelen de ondernemers jaarlijks Wouter Verkerk in voor een gastvrijheidstraining. Die werkwijze is door het bloed gaan stromen bij de vaste medewerkers, die dit weer doorgeven aan de nieuwe medewerkers.

Terras Top 100 is onderdeel bedrijfsvoering

‘En meedoen met de Terras Top 100 heeft ons ook echt geholpen in de bedrijfsvoering. ‘Het is er echt onderdeel van geworden. Met de informatie uit de juryrapporten krijg je toch dat vreemde ogen je vertellen wat je anders had moeten doen. Die juryrapporten zijn voer voor verbetering’

Andere bedrijven bezoeken

In 2021 prijkte De Veranda op nummer 28 in de Terras Top 100. Aan de hand van de juryrapporten zijn we gaan kijken: ‘wat kunnen we nog beter doen, wat moet anders en hoe gaan we dit seizoen in?’

In 2022 werd het team van De Veranda opgesplitst in drie groepen en heeft iedere groep op een ander moment een aantal topbedrijven in de lijst van de Terras Top 100 2021 bezocht. ‘Ieder bedrijf, waaronder de winnaar van vorig jaar, werd door ons bedrijf dus drie keer bezocht. ‘Daardoor wisten we zeker dat het niet om een momentopname ging. Ieder groepje heeft dus ook afzonderlijk van elkaar – aan de hand van de juryrapporten – genoteerd wat hen opviel bij de topterrassen. ‘Door de groepen op te splitsen kreeg je een heel gedegen beeld van een terras en hebben we voorkomen dat het complete team elkaar naar de mond ging praten. Door samen heel kritisch te kijken naar een ander terras, krijg je hele goede punten voor je eigen terras.’

Foto's Marcel van Hoorn
Foto's Marcel van Hoorn
Foto's Marcel van Hoorn
Foto's Marcel van Hoorn
Eugène van Angelbeek.
Eugène van Angelbeek.
Foto's Marcel van Hoorn
Foto's Marcel van Hoorn
Eugène van Angelbeek.

Blijven investeren in je terras

Hoewel gastvrijheid heel hoog in het vaandel staat bij De Veranda, werd de afgelopen jaren ook flink geïnvesteerd in het interieur. De horecazaak aan de Amstelveenseweg telt drie terrassen, een brasserie en vijf eventruimtes. Het terras aan de achterkant van het pand is het à-la-carteterras. De andere twee terrassen worden ingezet bij bruiloften, feesten en vergaderingen. ‘Er valt op ieder terras nog wel iets te verbeteren. We zijn echt nog niet klaar. Voor de corona hebben we geinvesteerd in het winterterras en ook dat willen we nog verder gaan verbeteren. Je wordt nu wel geremd met opschalen, vanwege het tekort aan personeel, maar klaar zijn we zeker nog niet. Op dit moment ben je meer bezig met je team te beschermen, dan met het verhogen van je omzet. Want door dit team zijn we zo’n goed terras. Zo simpel is het!’