Zo zien de terrassen van de Terras Top 100-winnaars eruit

Zo zien de terrassen van de Terras Top 100-winnaars eruit
Foto: Marcel van Hoorn

Om in de top te komen van de Terras Top 100, hoef je niet het hipste jongetje van de klas te zijn, maar het totaalplaatje moet kloppen. Service bovenaan, maar het terras moet zeker ook over stopkracht beschikken. Een kijkje op de terrassen van de drie winnaars...

Nummer 1: De Veranda

Het pand geeft aan de voorzijde niet prijs dat aan de achterkant een modern terras ligt, waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht op water en het Amsterdamse bos.

De horecazaak aan de Amstelveenseweg telt drie terrassen, een brasserie en vijf eventruimtes. Het terras aan de achterkant van het pand is het à-la-carteterras. De andere twee terrassen worden ingezet bij bruiloften, feesten en vergaderingen.

Het à-la-carteterras heeft actieve zitjes aan de gevel en ronde loungebanken aan het water. Een modern terras met luxe uitstraling.

Nummer 2: Pell'es in Deurningen

Wat ooit begon als een klein dorpscafé in Deurningen, groeide uit tot een multifunctioneel horecabedrijf.

Het terras ziet er uitnodigend uit en heeft verschillende zitmogelijkheden. De kleurstelling van het terras is zwart-oranje. Dit is doorgetrokken tot in de kleinste details.

Nadat het terras aan de voorzijde was geoptimaliseerd, volgde in 2018 de binnentuin. Door het aangebrachte schuifdak is het nu een plek waar gasten het jaarrond kunnen vertoeven.

Nummer 3: Centraal in Baarlo

Een leuk terras, mooi ingericht met gevarieerd meubilair’, noteert de vakjury. ‘Royaal opgesteld, prachtig verzorgd met bloemen en kussentjes. Een terras met – zoals wij dat noemen – stopkracht.’

Het terras groeide van 100 naar 140 zitplaatsen en kreeg in 2021 een facelift. De stoelen konden wel een kussentje gebruiken en het zag er wat kaal uit, zo kwam Elderhorst ter ore. ‘Daar hebben we meteen wat mee gedaan.’ €80.000 werd geïnvesteerd in het terras. Er kwamen nieuwe kussens, extra heaters, een geheel nieuwe overkapping en de boel werd opnieuw betegeld. En zo is Centraal weer klaar voor een prachtig terrasseizoen.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.