Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten

Restaurantplatforms Formitable en Zenchef bundelen krachten
Raymond Wilders en Xavier Zeitoun

Het restaurantplatform Formitable en de Franse ontwikkelaar van restauranttechnologie Zenchef hebben hun krachten gebundeld.

Dankzij hun samenwerking kunnen beide partijen efficiënter innoveren en hun eigen marktpositie in Europa verstevigen. Het doel is om in 2025 gezamenlijk 35.000 restaurants met technologische oplossingen te ondersteunen.

In deze fase van de samenwerking opereren beide marktleiders nog zelfstandig, waarbij Raymond Wilders (Formitable) en Xavier Zeitoun (Zenchef) aanblijven als ceo's.

'De restaurantbranche heeft zich sinds covid enorm geëmancipeerd', zegt Wilders. 'Restaurants over de hele wereld zien nu het ware potentieel van hun merk. Tegelijkertijd staat er opnieuw een crisis voor de deur. Door nu onze krachten te bundelen met Zenchef kunnen we restaurateurs op de lange termijn veel beter ondersteunen met duurzame groei voor hun bedrijf.'

Europese ambities

Samen beschikken de softwaremakers over een netwerk van 11.000 restaurants. Het partnerschap faciliteert de groei van zowel Formitable als Zenchef in belangrijke markten zoals Duitsland, België en de Scandinavische regio.

De combinatie is een logische stap na de investeringen die beide restaurantplatforms recentelijk hebben opgehaald. Om hun internationale groei te versnellen, kreeg Formitable een kapitaalinjectie van tech-investeerder Adriaan Mol. Zenchef haalde op zijn beurt een financiering op bij investeringsmaatschappij PSG Equity.

Formitable

Formitable is het groeiplatform voor restaurants, en helpt momenteel meer dan 3500 klanten hun gastervaring te verbeteren en duurzaam te groeien met loyaliteits- en reserveringsoplossingen. In 2021 werd Table gelanceerd, een app waarmee gebruikers restaurants kunnen volgen, nieuwe culinaire ervaringen kunnen ontdekken en reserveren.