Kinderen van Jonnie en Thérèse Boer worden mede-eigenaar; chef Tanate koopt ook aandeel

Kinderen van Jonnie en Thérèse Boer worden mede-eigenaar; chef Tanate koopt ook aandeel
Nelson Tanate, Jonnie en Thérèse Boer en hun kinderen Jimmie en Isabelle (vlnr)

De kinderen van Jonnie en Thérèse Boer - Jimmie en Isabelle - zijn mede-eigenaar geworden van De Librije-group. Zoon en dochter hebben zich voor tien procent ingekocht in het bedrijf, net als chef-kok Nelson Tanate.

Tijdens de festiviteiten rondom het dertigjarig jubileum van De Librije werd bekendgemaakt dat Jimmie en Isabelle Boer én Nelson Tanate een aandeel in het bedrijf hebben gekocht. Ieder van hen kreeg daarbij een symbolische sleutel overhandigd. ‘Zij hebben zich in de schulden gestoken, wij kochten een dikke vette boot op Bonaire’, zei Thérèse Boer gekscherend. Op wat voor bedrag het imperium van de familie Boer wordt gewaardeerd, is overigens onduidelijk.

'Nog geen stap terug'

Hoewel Isabelle en Jimmie worden klaargestoomd voor de overname, doen Jonnie en Thérèse Boer zeker nog geen stap terug in het driesterrenrestaurant. 'Ze zijn voorlopig nog niet van ons af', vertelde Thérèse Boer aan de aanwezigen. 'Ze moeten nog worden meegenomen in onze wereld. We gaan ze klaarstomen en opleiden voor een Librije 3.0.'

Nelson Tanate is head-chef van alle Zwolse Librije-zaken: De Librije, Brasserie Jansen, Brass Boer Thuis en Bar Senang. Onder het imperium vallen ook nog twee restaurants op Bonaire en Curaçao. Nelson Tanate werkt al meer dan twaalf voor De Librije.