Oude melkfabriek Goes gered van sloop en biedt straks onderdak aan restaurant

Oude melkfabriek Goes gered van sloop en biedt straks onderdak aan restaurant
Archikon

Een pareltje het eiland Zuid-Beveland in Zeeland krijgt een tweede leven. De oude melkfabriek Hollandia Goes wordt omgevormd tot restaurant. Kennedy West Vastgoed is door de gemeente uitgekozen voor de ontwikkeling waar je straks kan lunchen, dineren, koffiedrinken en borrelen.

Het industriële monumentje wordt grotendeels omgevormd naar een restaurant met een buitenterras, schrijft de gemeente Goes op de website. Het pand is kennelijk zo groot dat er ook nog ruimte is voor een nog te verhuren kantoorruimte en een bedrijfswoning.

Karakteristieke schoorsteen

Als alles volgens planning verloopt, opent de horecagelegenheid in 2025 haar deuren. Cultuurhistorische elementen zoals de karakteristieke schoorsteen (zie afbeelding) achter het gebouw blijven staan. Dat was een van de redenen dat het vastgoedbedrijf uit Hulst de gunning binnensleepte. Ook de ecologische plannen vielen in de smaak: zo kunnen vogels zich nestelen in de schoorsteen en komen er 'bee bricks' waarin bijen kunnen nestelen. Uitbaters zien overigens wel vaker kans om oude fabriekspanden een tweede leven te geven.

Saillant detail is dat Kennedy West een bijzondere band voelt met de oude melkfabriek. ‘Als kleinzoon van een melkboer is het extra bijzonder dat wij het vertrouwen hebben gekregen om met de melkfabriek aan de slag te gaan’, aldus Ivo Matheeuws van Kennedy West tegen Omroep Zeeland.

Casual dining

Het restaurant komt te liggen in het Marconigebied (de woonboulevard) waarvoor Goes ook plannen heeft om deze te upgraden. Wat voor restaurant er precies komt, wil Matheeuws nog niet zeggen, zo blijkt uit een vraaggesprek met BN DeStem: ‘Casual dining’, zegt hij. ‘De ondernemer die het restaurant straks gaat uitbaten, wil volgens Mattheeuws nog niet naar buiten treden’, aldus het nieuwsmedium.