Hemel & Aarde in Utrecht breidt uit met eigen wijnbar: 'Een bijdehand zusje'

Hemel & Aarde in Utrecht breidt uit met eigen wijnbar: 'Een bijdehand zusje'
Een impressie van de nieuwe wijnbar van Hemel & Aarde in Utrecht

Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht breidt uit met 'een bijdehand zusje'. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar waar wijnen van over de hele wereld zullen worden geschonken.

'Wijnbar Hemel & Aarde volgt dezelfde filosofie als het restaurant: verfijnde kwaliteit, creativiteit en veel persoonlijke service. In de wijnbar gaat het team net wat rebelser om met dat gedachtegoed', laat het team achter het Utrechtste restaurant weten. 'Het sommeliersteam van Hemel & Aarde maakt de wijnbar een plek die staat voor kwaliteit, maar waar gasten toch relaxed blijven zitten om zich nog een extra glas bij te laten schenken.

Wijn, met bites en snacks

Het team van Wijnbar Hemel & Aarde verzamelt in de wijnbar flessen van over de hele wereld. Uit de klassieke gebieden, maar juist ook uit de meer onontdekte wijnregio’s. Op het menu staan bekende wijnen, naast hidden gems van kleinere boeren en wijnhuizen. Wat ze verbindt? Het zijn stuk voor stuk pure en elegante wijnen, aldsu Hemel & Aarde.

Het maakt van de bar een plek om dat glas ‘gegarandeerd goed’ te drinken of juist hele nieuwe dingen te ontdekken. Net als het restaurant volgt de bar op het menu de seizoenen. Wijnen veranderen met de jaargetijden mee. Net als de bites en snacks uit de keuken van Hemel & Aarde’s chef Rene van der Weijden. Vorig jaar kreeg Hemel & Aarde een vermelding in de Michelingids.

Opening half mei

Na een korte verbouwing opent Wijnbar Hemel & Aarde half mei aan de Keistraat 8 om daar verrassende wijnen open te trekken. Wie zeker van een plek wil zijn, meldt zich nu vast aan voor de reserveringen via wijnbarhemel-aarde.nl. Al laat Wijnbar Hemel & Aarde altijd een paar stoelen vrij voor wie spontaan binnenvalt.