Willy Joosten

Redacteur Misset Horeca

Als redacteur bij Misset Horeca focus ik op het schrijven en coördineren van artikelen over interieur en design in de horeca. Mijn passie ligt bij het ontdekken van nieuwe horecazaken, restylings en terrasontwerpen. Ik volg trends en deel graag inspiratie en tips.

Nieuw servies van Tovari.
9 horeca serviestrends voor 2025: 'Terug naar de basis'

Misset Horeca maakte een rondje op de Horecava op zoek naar de servies trends voor 2025. Vier experts aan het woord over de laatste ontwikkelingen in servies, bestek en glaswerk.

interieurtrends 2025
Dé interieurtrends 2025: stijlen en horecameubilair die opvallen

Hoe ziet de horeca er in 2025 uit? Misset Horeca vroeg vier experts naar de belangrijkste interieurtrends. Van statement barkrukken tot natuurlijke elementen: dit zijn dé 8 trends voor een onvergetelijke horeca-ervaring.

Terrastrends 2025: 10 ontwikkelingen in meubilair en sfeer op het terras
Terrastrends 2025: 10 ontwikkelingen in meubilair en sfeer op het terras

De horeca blijft zich vernieuwen, en terrassen spelen hierin een belangrijke rol. Voor 2025 brengen experts de meest opvallende trends in terrasmeubilair en -sfeer in kaart. Met deze 10 terrastrends zet je jouw terras in de schijnwerpers.

Gespot: Augmented Reality bierviltjes bij restobar Flor Fina in Arnhem
Gespot: Augmented Reality bierviltjes bij restobar Flor Fina in Arnhem

Bij restobar Flor Fina in Arnhem komen bierviltjes tot leven. Ontwerper Hanneke van de Pol brengt met behulp van augmented reality (AR) het bijzondere leven van FlorFina (fictieve vrouw) tot leven in dertig betoverende scènes op gedrukte bierviltjes. 'De viltjes creëren beleving, verbinding en stimuleren gesprekken aan tafel.'

7 vragen aan Ramez Ramzy over conceptontwikkeling: 'Verschil zit in details'
7 vragen aan Ramez Ramzy over conceptontwikkeling: 'Verschil zit in details'

'Samenwerkingen versterken je concept, details maken het verschil, en inspiratie is voor mij de sleutel tot vernieuwende ervaringen in service, entertainment, gerechten en design.' In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt Ramez Ramzy van Ramzy Group zijn inzichten, lessen en tips.

Scoren met deze alcoholvrije spirits en dranken
Scoren met deze alcoholvrije spirits en dranken

Het is Dry January. Tijd om de drankkaart te voorzien van de nieuwste alcoholvrije spirits en dranken. 21x inspiratie voor de groeiende vraag naar volwaardige non-alcoholische dranken en cocktails.

Dit zijn de 14 horecazaken met het indrukwekkendste interieur van 2024
Dit zijn de 14 horecazaken met het indrukwekkendste interieur van 2024

In 2024 opende de ene na de andere opvallende horecazaak de deuren. Misset Horeca selecteert 14 visueel indrukwekkende interieurs waar luxe en comfort samenkomen.

Aperitivo in Leiden.
De acht meest spectaculaire horecatransformaties van 2024

In 2024 kregen tal van horecabedrijven een make-over. Van stijlvolle restylingen tot complete metamorfoses: acht bijzondere horecatransformaties op een rij.

Grand café Staatsman in Zwolle / Ontwerp en design: Ingrid van der Veen.
Met deze 7 design-elementen creëer je een interieur dat bij je concept past

Een bijzonder interieur in een zaak vertelt een verhaal. Zo'n interieur neerzetten, is net als het maken van een recept. 'Je hebt ingrediënten waarmee je het interieur samenstelt en opbouwt', aldus Ingrid van der Veen. Met zeven design-elementen creëert zij een interieur dat past bij het concept en het verhaal van de ondernemer.

Selva in Amsterdam van Younique Concepts. Design: El Equipo Creativo / Foto: Adria Goula
7 vragen aan Sven Sallaerts over conceptontwikkeling: 'Executie is alles'

Sven Sallaerts van Younique Concepts is (mede) eigenaar van veertien concepten in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en het buitenland. In de serie '7 vragen over conceptontwikkeling' deelt hij zijn lessen en tips en welke stappen nodig zijn voor het ontwikkelen van een goed horecaconcept.