artikel

Digitaal terrasgasten lokken met Google Earth

Café

Met het hippe computerprogramma Google Earth is het mogelijk uw bedrijf terug te vinden op duidelijke satellietkaarten. Een trendy manier om gasten naar uw snackbar te lokken!
Snackbar Knoors bijvoorbeeld…

Digitaal terrasgasten lokken met Google Earth

Google Earth is hard op weg net zo populair te worden als de beroemde zoekmachine zelf. Met het gratis programma zijn satellietfoto’s van de hele wereld te zien.

Het is niet alleen erg leuk om de wereldbol een beetje rond te draaien en hier en daar in te zoomen, het kan ook nog erg praktisch zijn. Zo vond de Amsterdamse GGD met behulp van Google Earth de bron van een legionella-uitbraak. Maar er zijn vrolijker toepassingen voor de software te bedenken. Bij wijze van routebeschrijving kunt u in plaats van een klein kaartje op uw site natuurlijk ook een ‘placemark’ zetten voor Google Earth. Daarmee worden bezoekers door Google Earth direct naar de foto van uw locatie gebracht!

  1. Download en installeer Google Earth via http://earth.google.com
  2. Plaats een ‘placemark’ op de plek van uw terras, klik erop met de rechtermuisknop en sla hem op. Zet het .kmz-bestandje op uw site. De bezoekers kunnen het bestandje aanklikken en vliegen vervolgens vanzelf in Google Earth naar die plek (mits ze het programma op hun computer hebben geïnstalleerd).

Een nadeel is wel dat lang niet alle locaties in Nederland even scherp te zien zijn. Google zegt echter dat er voortdurend nieuwe satellietfoto’s worden toegevoegd, zodat dat probleem misschien snel uit de wereld is.

Een paar voorbeelden uit Google Earth:

Restaurant van topkok Ad Jansen in Rhoon, onder Rotterdam

Leidseplein, Amsterdam
 

Het Kurhaus in Scheveningen
 

Snackbar Knoors aan de Steenweg in Berg aan de Maas (in 2005 tweede in de Cafetaria Top 100)

Reageer op dit artikel