artikel

25: In den Ouden Vogelstruys – Maastricht

Café

Hoeskamer van Mestreech, Café van het Jaar in 1996 en cafémonument. In den Ouden Vogelstruys is het allemaal en daarom niet te missen tijdens een bezoek aan de Limburgse hoofdstad.

25: In den Ouden Vogelstruys – Maastricht

De afgelopen jaren zakte het bedrijf steeds een paar plaatsjes, maar dit jaar werden we tijdens meerdere bezoeken aangenaam verrast door de geboden kwaliteit en gastvrijheid. Zoals tijdens een weekendje Maastricht. ‘Zowel ’s avonds als ’s morgens zeer gastvrij ontvangen. Het terras op een heerlijke zomeravond bomvol en obers als vanouds op dreef. De ondernemer heeft geïnvesteerd in het terras, op de stoelen liggen fraaie comfortabele kussens met het Struys-logo. De keuken is vernieuwd, waardoor nu tot vier uur ’s middags kan worden gegeten, én na vele jaren ook de toiletten. Dat laatste is vooral voor de regelmatige gasten even wennen, het blinkt!

We ontmoeten diverse Maastrichtenaren die lovend spreken over het café en het personeel. De schwung is er weer helemaal, zeggen ze. Natuurlijk zijn er schoonheidsfoutjes op drukke avonden (glaswerk dat iets te lang op tafels blijft staan, soms een ingezakte schuimkraag, koffiekopjes aan de bovenkant vastgepakt) maar qua sfeer is het tijdens ons avondlijke bezoek top.’

Jaar na jaar bleef eigenaar Henri Hochstenbag energie steken in zaken en evenementen die meer omzet moesten genereren. Waarschijnlijk ook noodzakelijk om de torenhoge huur te betalen. Nu signaleren we een soort basisrust in de zaak, waaruit alleen maar iets heel moois kan groeien. Alle elementen voor een topnotering zijn weer in huis.

Algemene informatie

Gastheer: Henri Hochstenbag

Vrijthof 15, 6211 LD Maastricht

(043) 321 48 88

info@vogelstruys.nl

www.vogelstruys.nl

Reageer op dit artikel